Haluatko katsella maailmaa uusin silmin? Haetko käsityön tekemiseen uutta näkökulmaa?

Kiinnostaako sinua suunnittelutaitojen kehittäminen ja itseilmaisu käsityön keinoin?

Vai etsitkö käsityön soveltamisesta kiinnostuneiden ihmisten seuraa? Haluatko saada palautetta työskentelystäsi ja teoksistasi?

Jos vastaus kysymyksiin on kyllä, sinun kannattaisi hakea opiskelemaan.

Esimerkiksi Helsingin työväenopistossa on järjestetty käsityön taiteen perusopetusta jo vuodesta 1994 lähtien. Se on mahdollista myös monissa muissa Suomen työväen- ja kansalaisopistoissa.

Nyt paperit vetämään!

Uusi perusopintojen ryhmä alkaa syksyllä 2015. Siihen voivat hakea kaikki oman käsityöilmaisunsa kehittämisestä kiinnostuneet pienen hakutehtävän perusteella. Lisätietoa on kevään 2015 opinto-ohjelmassa ja opiston nettisivuilla.

Syksyllä 2014 alkaneeseen käsityön opintokokonaisuuteen haki 21 opiskelijaa, joista valittiin 14 portfolion ja hakutehtävän perusteella.

Käsityön taiteen perusopetus on monipuolista ja pitkäjänteistä oman käsityöilmaisun kehittämistä. Koulutus ei ole kallista, lukukausi maksaa alle 100 euroa. Kurssimateriaalit jokainen maksaa itse.

Opetus on iltaisin, säännöllisesti yksi opetuskerta viikossa neljä tuntia kerrallaan. Lisäksi on 1–3 viikonloppua lukukaudessa. Opintoihin sisältyy myös omatoimista työskentelyä. Opinnoista vastaavat Tupu Mentu puh. 09 310 88673 ja Kirsti Soukka puh. 09 310 88636, sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi.

Musiikki käsissä -näyttely

Käsityötaiteen opiskelijoilla oli keväällä 2014 kurssi, jossa kuvioitiin ohut puuvillaloimi kangasväreillä maalaten tai painaen. Kuvioidusta loimesta kudottiin sisustustekstiili. Tulokset ovat esillä näyttelyssä. Kaikki nämä blogin kuvat ovat näyttelystä.

 

Päättötyönäyttelyn teemana on on musiikki. Näyttelyssä on esillä myös teosten synnystä kertovat portfoliot. Myös teosten syntyyn vaikuttanutta musiikkia pääsee kuuntelemaan Qr-koodien avulla omalla älypuhelimella.

Musiikki käsissä -näyttelu
pe 9.1.2015 - pe 23.1.2015 Stoan galleria, Turunlinnantie 1, Itäkeskus , Helsinki
Avoinna ma-to klo 9-20, pe klo 9-18, la-su klo 10-16. Vapaa pääsy

 

Kommentit (4)

5/4 | 

Kiitos ihanasta jutusta opiskelijoidemme näyttelystä! Vielä tämän viikon perjantaihin asti kerkiää katsomaan ihan livenä. Jos joku kiinnostui opinnoista, ensi syksynä alkavan ryhmän infotilaisuus on ke 6.5.2015 klo 17.30-19.00 Opistotalossa lk 347, Helsinginkatu 26. Tervetuloa kuulemaan lisää! Tupu ja Kirsti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla