Kirjoitukset avainsanalla joulupaperi

En ole koskaan tykännyt valmiista, kiiltävistä joulupapereista. Ja tuntuisi myös tuhlaukselta ostaa hienoa paperia, joka sitten revitään hetkessä auki ja laitetaan roskiin. Viime vuosina olen käyttänyt joulupaketeissa lähinnä ruskeaa voimapaperia ja vanhoja sanomalehtiä.

Kun sanomalehden aukeamaa sutii vesivärillä tai vesiliukoisella askartelumaalilla on tuloksena tosi kivan näköistä paperia. Isoillekin lahjoille saa edullisesti näyttävän paperin. Pakkausnaruna on tässä matonkude.

Laitan mielelläni lahjoihin oikeita silkkinauhoja, paperinarua tai nyöriä. Kerään ne talteen seuraavia lahjoja varten.

Näin yksinkertaisesti alkaa lahjapaperin teko. Suditaan maalia epämääräisesti paperille ja levitetään sitä veteen kostutetulla pensselillä.

Kuivuessaan paperi näyttää tältä. En koskaan maalaa niin paksusti, että maali peittäisi tekstin. Koko jutun juju on se, että sanomalehti kuultaa hiukan alta. 

Huomaan vuosien takaisesta joulukuvasta monta kierrätyspakettia. Lapsetkin ovat oppineet pienestä pitäen siihen, että meillä on persoonallisia papereita.

Yhdistin hollantilaisen lehden sivuja isommaksi arkiksi. Sivut olivat kivan tuntuista, paksua ja huokoista paperia.

Ompelin koneella paperin lahjapussiksi. Paksua paperia pystyy hyvin ompelemaan lahjapussiksi.

Kannattaa kerätä kaurahiutale- ja myslipaketeita lahjoja varten. Neliömallinen paketti on helpompi paketoida kuin epämääräisen muotoinen. Tässä laatikkoon on liimattu vanhojen kirjojen sivuja.  Pisteenä iin päälle on kaksinkertainen silkkinauha ja pienistä kävyistä tehty koriste.

Lahjan voi antaa vaihteeksi myös avoimena. Tämä vanhasta kirjasta tehty ovikoriste on avoimessa laatikossa eri väristen silkkipaperien päällä.

Näiden patalappujen alla on tukeva pahvi, jolle on liimattu sanomalehden palasia. Lopuksi ne maalattiin vesiväreillä. Patalapputuliainen on mukava antaa näin kuin kukkakimppu.

Itse tehtyjä tai miksei ostettujakin saippuoita voi paketoida nätisti. Narunpätkä, aaltopahvi, nappi ja puunkarahka tekevät ihmeitä saippualle.

Saippuan päälle huovutettiin villaa, ja lahjaksi se annetaan kauniilla marmoiroidulla paperilla peitetyn pahvin päällä.

Vanhasta kakkuvuuasta tehty ovikranssi viedään tuliaisiksi avoimessa silkkipaperilla vuoratussa laatikossa.

Tämä patalappu on vanhalla käsityölehden sivulla päällystetyn pahvin päällä.

Siemenistä ja kookosrasvasta tehty linnunruoka annetaan lahjaksi laatikossa, joka on peitetty ulkoa ja sisältä vanhan kirjan sivuilla.

Joskus paketti voi olla näin yksinkertainen: pahvi tukena mukille ja koko komeus kääritään tylliin.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat