Vietin kaksi viikkoa Liden & Denzin kielikoulussa Pietarissa. Intensiivisen venäjän opiskelun lisäksi koulussa järjestettiin muutakin ohjelmaa pientä maksua vastaan. Tarjolla oli niin vodka partya kuin kävelyä Dostojevskin jalanjäljissä.

Mutta yhtenä iltana oli superkiinnostava työpaja: maalaa oma maatuskanukke. Sitä veti koulussa venäjää ulkomaalaisille opettava Varvara Shironosova, joka opiskelee myös taidetta. Maatuskailtoja on pari kertaa kuussa. 

Varvara kertoi aluksi, että maatuskanuket ovat kehittyneet japanilaisista kokeshi-nukeista. Ne syntyivät Tohokun alueella Pohjois-Japanissa viime vuosisadalla puuseppien taidonnäytteenä. Nyt ne ovat suosittuja matkamuistoja.

Meitä oppilaita oli viisi, ja me kaikki kävimme innoissamme tehtävän kimppuun Varvaran alustuksen jälkeen.

Italialainen Silvia Sidorova mietti ja suunnitteli pitkään omaa maatuskaansa. Hän sekoitti huivin väriin punaista ja mustaa, jotta siitä tulisi hiukan luumunpunainen. Hän tavoitteli kansallispuvun värisävyjä.

– Koulussa maalasin mutta en ole pitkään aikaan tehnyt mitään tämmöistä. Tämä on tosi rentouttavaa! Silvia hehkutti.

Maalausstudiomme ainoa mies, sveitsiläinen Kevin Doninelli valitsi maatuskalleen kiinnostavat pinkin ja taivaansinisen sävyt.

– En ole koskaan maalannut mitään taiteellista, mutta innostun kaikesta uudesta. Viimeksi maalasin moottoripyörääni! Kevin nauroi.

Amerikkalainen Nicole Edwards rakastaa maalaamista. Hän harrastaa sitä kotonakin.

– Tämä on kivaa vaihtelua opiskelulle, olen kahdeksan viikkoa Pietarissa opiskelemassa venäjää, Nicole kertoi.

Omasta maatuskastani tuli hyvin yksinkertainen, maalaismummon oloinen. Huoneeseen laskeutui rauhoittava hiljaisuus. Jokainen keskittyi täysillä. Voi että tämä on kivaa!

Varvara kertoi, että satunnainen turistikin voisi tulla maalaamaan maatuskoja halutessaan. Ei tarvitse olla kielikoululainen. Koulu on aivan keskustassa, Nevski prospektin tuntumassa. Tämän blogin lopussa on Varvaran yhteystiedot, rohkeasti kysymään vaan!

Jokainen halusi heti tietää, mistä puisia maatuskoja saisi ostaa.

Silvia suunnitteli, että voisi pitää kotona maatuskanmaalausillan. Varvara neuvoikin kolmen pietarilaisen taidekaupan osoitteen, mistä maatuskoja voi ostaa. Hinta on noin 300 ruplaa eli kuutisen euroa.

Taidekauppoja:

  • Art Kvartal, 2-Sovetskaja ulitsa 21
  • Palitra, Kokolnaja ulitsa 8
  • Mir Hudozhnika, Marat 8
  • Myös suomalainen Sinelli myy pahvimaatuskoja, www.sinelli.fi
  • Nettikauppa www.amazon.com, katso Unpainted Blank Russian Nesting Doll

  • Kielikoulu Liden & Denz, Italianskaja ulitsa 17, Pietari. Lähin metropysäkki Gostinyi dvor.
  • Maatuskailtakyselyt suoraan Varvaralle: varya-sh@mail.ru
  • Maatuskailta maksaa 700 ruplaa eli noin 14 euroa.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla