Kirjoitukset avainsanalla muoviaskartelu

Aito kierrätyskäsitöiden ystävä ei halveksi mitään materiaalia. Jopa kuluneista tai rikkinäisistä autonrenkaista voi näpertää uutta ja kivaa. Niistä saa vaikkapa näyttävän kukkaruukun pihalle. 

Heidi Haapalahden ja Teija Tuiskun kirjasta Kierrätyspuutarha – Turhan tavaran uusi elämä pihassa (Tammi 2013) löytyy monia kekseliäitä tapoja hyödyntää vanhoja tavaroita. Yksi vinkeistä kertoo, kuinka vanhasta autonrenkaasta saa tehtyä näyttävän kumivaasin, jota voi käyttää esimerkiksi isona kukkaruukkuna. 

Valitse ruukuiksi renkaat, joissa on vanteet tallella. Metallivanteesta tulee maljamaisen ruukun jalka. Piirrä renkaaseen kuvio, jonka haluat koristavan maljan yläreunaa ja jalkaa. Se voi olla esimerkiksi pyöreä, piparkakkumaisesti aaltoileva tai hapsukas. Sahaa pistosahalla mallin mukaisesti.

Metallisäikeinen rengas on todella jäykkä ja vaatii voimaa, että saa käännettyä leikatun kumin nurin niskoin vanteen yli. Kun kumi ponnahtaa nurinpäin, ruukku onkin jo valmis. Vanteen kylkeen jäänyt kumi koristaa ruukun jalan reunaa, ja isommasta kumiosasta muodostuu ruukku.

Rengasruukku on pohjaltaan valmiiksi rei’itetty. Laita pohjalle kerros sanomalehtiä, kangasta tai ohutta vaahtomuovia. Täytä sitten ruukku  mullalla ja kauniilla kukilla. Multatilaa on reippaasti runsaankin kukka-asetelman tekoon.

Maalaa rengasruukut nätisti

Tamperelainen Minna Cochrane on maalannut omat rengasruukkunsa aika hienon näköisiksi.  Jalka on vihreä ja ruukkua on vaaleanharmaa.

 

 

 

Minna on hahmotellut renkaista myös näin näyttävän kokonaisuuden! Kukkaistutukset puuttuvat vielä.

Punkaharjulainen Mari Päivärinta on tehnyt renkaista hyötypuutarhan.

- Meillä oli pihalla kasa vanhoja autonrenkaita ja mieheni Arttu oli jossain niksisivuilla nähnyt vinkin tälläisistä. Pihamme on todella kivikkoinen ja innostuin kovasti siitä, että saan sinne kuitenkin kasvimaan. Laitoin ruukkuihin kasvamaan avomaankurkkua, salaattia, herneitä, pinaattia ja chiliä.  Katsotaan miten menestyvät!

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat