Kirjoitukset avainsanalla CAL

Facebookin virkkaa mandalaa ja CAL-projekteja -ryhmässä keskustellaan virkkauksen lisäksi myös eläimellisistä assistenteista. Eivätkä he olekin ihania?

Tuija Peuran upea valkoinen FI*Sunrunner's Undeg, kotioloissa Viola, loikoilee mielellään Kalevala CAL -peiton päällä. Peiton väri on hienosti stailattu ragdoll-naaraan puolipitkän turkkipalleron väriin. Jokunen vaalea kissankarva lienee virkattu mukaan peitteeseen, sillä virkkaavan emännän sylissä on ihanaa istua.

Pia-Mari Winqvistin 16-viikkoinen Miimii-kissa viihtyy Kalevala-peiton ja hittipipoaihion välissä. Kissalla ja käsitöillä on aika homogeeninen värimaailma!

Eija Katteluksen kaksi poikakissaa, harmaa Into alias Inkku ja sipulin värinen Onion ovat molemmat kiinnostuneita käsitöistä. Inkku valvoo kaikkia kodin remontteja, verhoilutöitä ja käsitöitä. Onion yrittää pureskellen päätellä lankoja. Tässä pojat valvovat Kalevala cal -palojen pingotusta.
 

 

Katariina Walderin Maisa-koira viihtyy värikkään virkatun peiton alla.

Ai miten ihanan pehmeä lankakerä! Minnistä on ihanaa urvahtaa langan viereen. Mutta toiminnallisempikin hän osaa toki olla. Emäntä Pirjo Maarni-Virtala kertoo, että Minni rakastaa katsoa, kun lanka liikkuu kerältä. Sillä on muutama suosikkilanka, jota se himoitsee erityisesti. Jos sellainen jää vahingossa illalla pöydälle, on se aamuun mennessä hajotettu valtavaksi solmuksi.

Heli Leväsen Tiera-koira alias assistentti T. Löppönen tykkää omia ja esitellä emäntänsä töitä. Tällä kertaa pään alla on jämälankatyyny,  jossa on Kalevala CAL -palasia. Tiara toimii emäntänsä henkilökohtaisena avustajana ja varottelee esimerkiksi verensokerin heittelystä. Tiera tekee myös työtä terapiakoirana.

Hän tykkää köllöttää kuvausalustana, kun saa sitten omia käsityöt itselleen kuvaamisen jälkeen.

 

- Lili nauttii oman ihmisensä käsitöistä, sillä silloin saa istua ihan vieressä, kylki kyljessä, eikä ole kiire minnekään, Sari Åström nauraa.

Tässä kuvassa tosin Lili on Albert-sammakon kanssa keinumassa fiikuksen katveessa.

Päivi Suvanteen Oliver-koira on todellinen linssilude ja tykkää seurata käsitöiden tekemistä.

- Hänessä on se hassu piirre, että aina kun otan kuvaa käsitöistä, niin hän pyrkii pääsemään kuvaan. Iltaisin töiden jälkeen hän odottaa tai kulkee perässäni vihjaillen, että olisiko aika mennä sohvalle käsitöiden pariin. Sohvalla hänen lempipaikkansa on vierelläni kangaspuilla kudotun matkahuovan päällä. Tai sitten keskeneräisen työn päällä, Päivi kertoo.

Eine Kinnulan RealDream's Freya eli tuttavallisemmin RinSessa on arvonsa tunteva britti. Hän tykkää kaikesta kauniista ja naisellisesta. Kuvassa hänellä on emännän virkkaama kruunu ja ompelema tyllihamonen synttäreiden kunniaksi.

Jonna Lesosen siamilaiskisut Vivi ja Minni ovat sitä mieltä, että Sophie's universe -mallinen peitto on paras peti.

 

Jaana Latva-Äijön Luxor viihtyy värikkään Mandala-peiton alla.

Pirjo Saarella on kuusi kissaa: kolme bengalia, yksi ocicat, ragdoll ja eurooppalainen. Niiden nimet ovat Alli, Belle, Hertta, Kiti, Marilyn ja Viivi.

- Varsin usein kissat ovat mukana käsitöiden teossa. Langat kiinnostavat niitä ja minulla onkin omat käsityöt kissoille. Täällä virkataan silloin raivoisasti eli revitään omia myttyjä! Parempi antaa omat mytyt virkattavaksi, ettei luomuksilleni käy huonosti. Teen paljon isoja käsitöitä, joissa riittää haastetta, toteaa Pirjo.

Mia Weckmanin harmaaraidallinen Kikki-kissa rakastaa nukkua lankojen ja käsitöiden läheisyydessä. Mian toinen kissa Pippuri makaisi mieluiten emäntänsä reiden päällä nenä muutaman sentin päässä virkkuukoukusta ja tarkkailisi työn etenemistä hyvinkin läheltä.

- Molemmat pöllivät mahdollisesti näkyville jääviä lankakeriä. Erityisesti virkatut afrikankukat ovat kissojeni mieleen, kun niitä on niin hyvä heitellä, Mia toteaa.

Ira Lod-Villbergin Likka on aina mukana ihan kaikessa.

- Siis oikeasti ihan kaikessa. Itse olen vasta opettelemassa virkkausta ja se sujuu välillä hieman kangerrellen, juurikin koska mulla on aina siinä kaveri mukana. Jos se ei yritä syödä koukkua, niin sitten on lankojen kimpussa, Ira kertoo

Satu Loijas kertoo, että Leevi-kissa ei harrasta emännän kanssa käsitöitä kovin usein. Pitää sitä ilmeisesti hiukan turhan aktiivisena puuhana.

- Mutta joskus läheisyyden kaipuu voittaa, ja onhan torkkupeiton laskoksissa kovin pehmoinen paikka. Leevi on lankojen suhteen herrasmies ja jättää ne rauhaan, vaikka kovasti kiinnostaisikin.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat