Kirjoitukset avainsanalla jeesusteippi

Tuntuu, että käsityömaailmassa on jo keksitty kaikki mahdolliset materiaalit. Kerätään tölkinnipsut ja virkataan niistä kasseja. Tehdään paperiroskasta uusiopaperia. Solmitaan vanhoista muovijohdoista upea kranssi. Onhan näitä nähty.

Mutta pakko myöntää, että olin todella yllättänyt ja innoissani, kun huomasin, että ilmastointiteipin käytöstä askartelussa on tullut kirja! Tämä on minulle täysin neitseellinen alue, enkä edes tiennyt, että jesaria on muun värisenä kuin harmaana.

Jokainen tietää, että jesarilla voi lyhentää farkun lahkeet, korjata repsottavan auton oven ja paikata teltan reiän. Mutta kun ilmastointiteippiin tekee kuvioita ja värejä, se muuttuu mahtavaksi materiaaliksi.

Tämä näyttävä lampunvarjostin on tehty perusjesarista, siitä harmaasta. Sen tekeminen on itse asiassa aika helppoa. Jesareista valmistetaan levy, johon tehdään viiltoja mattoveitsellä, yksinkertaista!

Kankaansa aikoja sitten kadottanut retkijakkaran koki uuden tulemisen, kun siihen päällystettin veikeä istuinosa punomalla ilmastointiteipistä.

Perunalastuputkiloista ja ananaspurkeista saa uuden näköisiä, kun ne päällystää värikkäällä ilmastointiteipillä. Lapsikin tekee näin näyttävää jälkeä. Ilmastointiteipistä voi myös leikata kuvioita, vaikka sydämiä ja käyttää niitä minkä tahansa kovan pinnan koristeluun.

Sitten vain hankkimaan värikkäitä rullia. Rautakaupasta tai lähi-Prismasta niitä ei välttämättä saa, mutta nettikaupasta löytyy. Teippitarha-niminen liike myy satoja erilaisia jesareita ja muita teippejä. Sieltä selviää myös lähin jälleenmyyjä.  

Maitopurkista syntyy söpö lintukoto avaimille tai kännykälle. Yhtä hyvin se voi olla vaikka lahjapakkaus.

Käsityön ystävä arvostaa sitä, että neule ei karkaa puikoilta eivätkö puikot tökkää käteen laukkua penkoessa. Puikkolukko on helppo ja nopea tehdä ilmastointiteipistä. Näitä voi tehtailla vaikka joululahjaksi ja liittää kaikkien käsityön ystävien joulukorttiin!

Puikkokotelo on myös kätevä. Se syntyy mustakuosisesta ruututeipistä.

Jämäteipitkään eivät mene hukkaan, sillä niistä voi liimailla tilkkutyötyyppisen suojaruukun. Päällystä ruukun kokoinen muovipussi lisäämällä pala kerrallaan teippiä pinnaksi!

Varoitus. Teippiaskartelu tarttuu – vähintään yhtä tiukasti kuin teippi liimautuu.

www.teippitarha.fi (värikkäitä ilmastointiteippejä)
Päivi Sirkkiä: Ihana ilmastointiteippi. Paasilinna 2014. Hinta 23 euroa. (kuvat tästä kirjasta)

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat