Kirjoitukset avainsanalla heijastintuote

Olen pitkään etsinyt täydellistä heijastinta. Mielessäni pyöri jonkinlainen heijastinkankaaseen tehty pitsimäinen kuvio, jonka saisi takin hihaan. Pähkäilin vähän itse tekemistäkin. Kauniita ja käytännöllisiä heijastimia on markkinoilla paljon, mutta lähes kaikki kiinnitetään hakaneulalla hihaan. Kokemukseni mukaan se usein tarttuu johonkin ja jopa irtoaa.

Olinkin tosi innoissani, kun näin käsityömessuilla Kirjosillan heijastintuotteet, joissa yhdistyy vanha karjalainen kirjontaperinne, ripaus mennyttä aikaa ja nykyaikainen EN ISO 20471 standardin vaatimukset täyttävä heijastinkangas.

Kirjosillan tuotteidä äiti on valkeakoskelainen Johanna Anttila.

- Työskentelen käsityöopettajana, mutta olen aina haaveillut jostakin aivan ikiomasta. Niinpä päätin ryhtyä yrittäjäksi ja kokeilla kuinka siipeni mahtavat kantaa. Tuotteita löytyy sekä asusteina että sisustukseen, niitä kaikkia yhdistävät koneella tehdyt kirjonnat. Tuotteiden tyyli on vanhahtava, samalla nykyaikainen. Olen itse suunnitellut, ommellut ja kirjonut kaikki tuotteet. Rakastan menneiden sukupolvien käsitöitä. Ihailen heidän taitojaan ja luovuuttaan. Laajin tuoterymäni tällä hetkellä on erilaiset heijastimet ja heijastavat tuotteet.

Jo Kirjosillan hihaheijastimien nimet tuovat hyvän mielen: KäsKimallus, HihaHeijastus, KarjalanKäkönen, LumenLoiste, PimeänPilke, SydänKäpynen. VeskaVälke on hauska kassiheijastin.

- Monien suomalaisten yritysten tuotantoa siirretään jatkuvasti ulkomaille. Onneksi meitä pieniä käsityöalan ammattilaisia on ympäri  Suomea. Meitä saattaa olla vaikea löytää. Siksi suomalaiset käsityöyrittäjät ovatkin verkostoituneet Käsityökortteliin, johon kuuluu vain suomalaisia käsityöläisia.

 

 

Johanna Anttila  kertoo, että heijastinranneke on kuin koru ja silti voimakkaasti heijastava! Kirjosillan heijastinrannekkeet ovat CE-hyväksyttyjä. Niille on myönnetty Design from Finland- ja Avainlippu-merkin käyttöoikeus.

Kirjosillan talvitakin hihaan suunniteltu heijastinranneke on kuin koru. Heijastin on koristeltu konekirjonnalla. Rannekkeen kuminauhaosa tekee käyttämisestä ja pukemisesta helppoa. Rannekkeen leveys on 8cm ja rannekeen pituudet 26cm, 29cm ja 32cm. Heijastinkangas on väriltään harmaa. Sisäpuolen vuori on huopaa, joten ranneke pysyy hyvin paikoillaan. Lankana on kestävä polyesterilanka. Kirjosillan heijastinten valmistuksessa käytetään vain heijastinkangasta, joka täyttää EN ISO 20471-standardin vaatimukset. CE-hyväksytty, Suomessa tehty.

Hihaheijastin maksaa 22,50 euroa.

www.kirjosilta.fi

 

Repussakin voi olla kiva kirjottu heijastin.

 

Olin työmatkalla Kuopiossa ja piipahdin käsityöläisten pop up -myymälään kauppakeskus Minnassa. Ostin sieltä itselleni 15 eurolla heijastava pipon. Mallina tässä kuvassa on pipon suunnittelija ja tekijä, Minna Ovaskainen.

Minna kertoo olevansa ammatiltaan vaatetumuotoilija, ja on ommellut aktiivisesti 18-vuotiaasta asti. Jossain vaiheessa ompelusta tuli ähky ja se jäi muutamaksi
vuodeksi hyllylle.

- Esikoiseni syntymän myötä löysin taas tavan rentoutua ompelukoneen ääressä, luoden uutta. Loin örkkimalliston ja kierrän örkkitehtailijana jonkin verran erilaisia tapahtumia. Teen myös ammattikoululla opesijaisuuksia, brodeeraus- ja painotöitä ym. Työtilani ovat kotona. Pieni ompelunurkkaus toimittaa Örkkitehtaiden virkaa. Tuotteita nykyään valmistuu pienissä sarjoissa, koska Örkkitehtailijana olen joutunut hakeutamaan myös "oikeisiin tihin" yrittäjyyden lisäksi. Tälle hetkellä heijastava Örkki on suosituin malli. Myös Heijastinpiposta tykätään.

 

Tuotteita on mahdolista tilata suoraan Örkkitehtailta: tehtailija@orkit.fi tai facebookin kautta.
https://www.facebook.com/orkkienmaailma/

 

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat