Moreenin uutuuskirja Kissansilmukat, 25 neulottua lelua kissalle on hauska kirja. Innostuin siitä, vaikka olen kissoille allerginen eikä minulla siten ole mitään lähikontaktia kissoihin saatika niiden sielunmaailmaan. Kirjassa on muun muassa hiiren, takiaisen, heinäsirkan, kotilon, käärmeen, kimalaisen ja pikkulinnun ohjeet.

Kirjan ohjeet ovat kaikki neulottuja, ja pienen lelun neulominen ei innosta minua. Mutta kissalelun idea on niin hauska, että virkkasin kirjan ohjeita mukaellen "katkarapuja" tai miksi näitä voisi kutsua...  Vein ne työkaverilleni Marjaanalle, joka lupasi antaa ne kissoilleen Urpolle ja Huldalla leikittäväksi.

Marjaana kertoi, että kumpikin katti tykkäsi leluista kovasti.

- Saalis tarttui kynsiin helposti ja villalangan tuoksu oli todella kiinnostava. Lelua piti tarkkaan haistella ja vähän maistella, Marjaana nauraa.

Marjaana vei virkatut lelut leikittäväksi myös "Ruotsin serkuille" eli sukulaisten kissoille Batmanille ja Bonsaille. Myös ne tykkäsivät "katkaravusta". 

- Mustavalkoinen Batman, joka on nimestään huolimatta tyttökissa, villiintyi täysin ja luultavasti olisi saanut hiiren pois päiviltä, jos se olisi ollut elävä. Sen sijaan Bonsai, arvokas vanhaherra, vain vähän siirteli tassulla, Marjaana kertoo.

Bonsai ei paljoa suomalaislelusta piitannut

 

Batman sen sijaan kävi apinaraivolla katkaravun kimppuun.

 

Ruotsalaisten hienostokissojen jälkeen Marjaana vei lelun Teuvo Tallikissalle ratsutalli Vivelyyn Kellokoskelle. Teuvoa ei ole paljoa leluilla viihdytetty mutta sekin tarttui innolla katkarapuun kiinni!

 

 

Kirja on mukava lahja kissanystäville. Luulen, että moni lapsi tykkäisi siitä myös ihan kuvakirjana. Leikkivät kissat ovat aika hauskan näköisiä.

 

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla