Jutta Kuitunen ei taatusti jää huomiotta pyöräillessään kotikaupungissaan Akaalla. Hänen polkupyöränsä on söpö kuin karamelli virkattuinen pinnansuojuksineen.

- Yleisin kommentti on, että "ei tuolla voi kurakelillä eikä sateella ajella." Toinen usein kuultu kommentti on, että kauanko meni aikaa. Kuvailipa eräs ihmettelijä sitä kerran kuin kermakakuksi. Joku epäili sen kelpaavan varkaille liiankin hyvin. Itse olen sitä mieltä, ettei varas tee tuolla pyörällä mitään, koska on selkeästi tunnistettavissa!

Jutta oli nähnyt netissä kuvia virkatuista pyöristä ja ihaillut niitä. Kun hän bongasi sopivan pyörän Akaan työtoiminnan Viialan työpajalta (http://www.akaa.fi/elinkeinot-yrittaminen-ja-tyo/tyollisyyspalvelut/tyopajatoiminta/ ) niin idea lähti kehittymään.

- Pyörä oli pari kuukautta kuistilla odottamassa sopivaa aikaa ja inpiraatiota. Keväänä 2015 olin viikon lomalla ja pyhitin sen virkkaamiselle. Lomaviikolla satoi joka päivä, joten virkkausaikaa oli hyvin! Rajoitin värit mahdollisimman vähiin, ettei siitt tulisi liian kirjavaa. Halusin selkeän vaikutelman. Kopan tein myöhemmin, Jutta kertoo.

- Netissä olleiden pyörien renkaatkin oli virkattu. Itse jätin ne virkkaamatta, koska haluan tietysti ajella pyörällä, mutta vain aurinkoisina päivinä.  Se kelpaa hyvin tyttärentyttärellekin uimareissulle!

 

Jutan pyörä on paikallinen julkkis, se on ollut näytillä Viialan markkinoilla toukokuussa 2015 Viiala-Seuran kojulla. Paikallislehtikin julkaisi kuvan lehdessä. Toisen kerran pyörä oli näytillä Toijalan markkinoilla kesäkuussa 2015 Akaan kaupungin markkinakojussa.

- Pyörä kiinnosti niin lapsia kuin aikuisiakin. Miehet oli yllättävän kiinnostuneita, heillä kysymyksiä riitti. Aika moni halusi valokuvan minusta ja pyörästä, Jutta nauraa.

 

Jutta on virkannut jotain autollekin... Nimittäin vararenkaalle pitsisuojuksen ja peräkoukulle nallesuojuksen.

 

Näin Malmössä näin hauskan virkatun verkokn pyörässä. Pitää varmaan tehdä omaankin pyörään joku koriste. Tähän tarkoitukseen sopisi varmaan muurarin naru erityisen hyvin. Ja heijastinlankaa kaveriksi!

Taidanpa odottaa siihen asti, että 24.8. ilmestyvässä ET-lehdessä on puuvillalangasta virkatun polkupyörän pinnansuojuksen ohje.

Reija räsymatto jää lomalle keräilemään uusia ideoita. Seuraavan kerran linjoilla 17.8. Hyvää kesää kaikille!

 

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla