Kuusankoskelainen Mailis Sundqvist‎ on virkannut prinsessamaisen söpöjä pussukoita oluttölkille ja viinilasille. Tässäpä hauska juhannuskäsityö viininlipityksen lomassa!

- Tämän liilan ja kullan sävyisen setin virkkasin ihan ensimmäisenä. Vein sen yllätyksenä piristystä tarvitsevan entisen työkaverin rappusille. Hän ilahtui kovasti, Mailis kertoo.

Mailis tekee käsitöitä laidasta laitaan, puikoilla ja koukulla. Vuosi sitten eläkkeelle jääneellä sairaanhoitajalla on vihdoinkin aikaa "pakkomielteelleen" eli käsityöharrastukselle.
 

- Suurimman osan teen jonkin idean pohjalta käsikopelolla, niin kuin nuo viinilasipussukatkin. Lahjoittelen käsitöitä ystäville, sukulaisille  ja lastenlapsilleni. Tämä ruusuilla koristettu setti odottaa vielä omistajaansa, ehkä annan sen jollekin ystävälleni, hän toteaa.

 

Ulla Korpela on virkannut muurausnarusta kätevän pullokassin. Tämän kanssa voi vaikka lenkkeillä, eikä jano yllätä!

 

Pirkko Liikanen loihti muurarinnarusta tyttären verannalle tuhkakupin suojuksen ja vävylle juomakassin tuomaan helpotusta ruohonleikkuuseen.

 

 

 

Olut tunnetusti nukuttaa, joten olutaiheinen torkkupeitto ei ole hullumpi idea.

Paula Kärnä teki veljelleen tämmöisen torkkupeiton. Oli kuulemma tyytyväinen.

- Virkkasin tämän pylväillä, silmukoita on leveyssuunnassa noin 200. Peiton koko on 120 x 160 cm. Lankana on Red heart soft.

 

Vuokko Saksa on virkannut kolmen ja viiden litran lasipurkeille verkkopaidat. Ajatuksena on laittaa niihin syksyllä ledivalot sisään tunnelmaa luomaan. Mutta juhannuksena näihin voisi tehdä mainiosti boolin!

Inkeri Palmroth‎ virkkasi kivat lasinaluset viinilaseille. Ohje on Caitlin Sainion kirjasta 100 virkattua pitsikukkaa.

 

Mari Toikan tölkit ovat näin mahtavissa vetimissä!

- Ohje tulee tölkin koon mukaan. Eli omasta päästä sovittamalla.

 

- Kyllä juhannuksen juomapussukat kutomallakin onnistuu, toteaa Tuula Kanniainen töistään. 

 

 

Jorma Vyyryläisen tekemistä jykevistä koivumukeista maistuu hyvin juhannusolut.

 

Virkkaa viinipullolle soma korkki! Birgitta Lehtinen‎ keksi idean siitä, kun halusi tehdä ylioppilaan kuohuviiniin jonkin omaperäisen lisukkeen.

 

 

Kaikkien olutkäsitöiden äiti on tietenkin nipsuilu. Muista säästää kaikki tölkinnipsut niin muutaman vuoden kuluttua niistä voi tehdä vaikka mekon....

 

 

Tarja Angerian mekkoon on mennyt 1630 nipsua!

 

Hauskaa juhannusta käsitöiden parissa!

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla