Pohjois-Karjala, taitokortteli, käsityö, Joensuu
Pohjois-Karjala, taitokortteli, käsityö, Joensuu

Taitokortteli Joensuun keskustassa on paikka, josta käsityön ystävä ei hetkessä pääse pois! Talo on täynnä ihania käsitöitä, sillä Taitokorttelia pyörittävät niin Taito Pohjois-Karjala ryn kuin yksittäiset pohjoiskarjalaiset käsityöyrittäjät.  

Taitokeskukseen voit tulla kutomaan mattoa päivämaksun ja materiaalien hinnalla, ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Tunnelmallisessa Kauppaneuvoksen kahvilassa voi nauttia lounaan tai pullakahvit. Korttelin pihalla järjestetään läpi vuoden markkinoita ja käsityötapahtumia.

Hurmaava Pikku Puttiikki

Ensimmäisenä jumitun Pikku Puttiikkiin, joka on täynnä uskomattoman kekseliäitä ja persoonallisia käsitöitä. Putiikin emäntä on Jaana Laihosola.

– Olen ollut käsityöyrittäjänä vuodesta 2006. Joitakin vuosia kiersin käsityömessuilla ja -markkinoilla tuotteideni kanssa, mutta nyt olen täyspäivänen pikkuputtiikkilainen.


Rautalanka on ollut Jaanan "elämänlanka" vuodesta 2005. Jo ensikohtaaminen oli niin väkevä, että intohimo rautalangasta vääntämiseen ei tunnu helpottavan. Mielikuvitus tuottaa koko ajan uusia tuotteita. Onnittelukortit, joissa sankarin nimi on väännetty ohuesta rautalangasta, ovat hyvin suosittuja. Jaana tekee sellaisen vaikka odottaessa.

Nauti hetkestä ja muut mietelauseen rautalangasta syntyvät kierrätyskankaan päälle.

Kynttilänjalat syntyvät kätevästi rautalangasta alassuin olevien viinilasien päälle. Tämä olisi upea lahja!

Kakkuvuoka on mainio pohja rautalangalle ja kynttilöille.

Linnunruokaakin voi laittaa esille modernilla tavalla: talipallo on tökätty rautalangasta väännettyyn kehikkoon.

Arvaa mistä tämä avaimenperä on tehty? Vanhoista kirjoituskoneen osista. Sopisi harrastajakirjoittajalle lahjaksi.

 

 En ole koskaan nähnyt näin hienoja kolmiomallisia tikkuaskeja. Jaana tilaa tikkuaskit Sinellistä ja päällystää persoonallisesti erilaisilla kankailla.

– Otan liikkeeseen myyntiin muidenkin pohjoiskarjalaisten tekijöiden töitä. Esimerkiksi Uusion-firman pyörittäjä Tuula Varjus tekee ihania kierrätystekstiilituotteita: laukkuja, kortteja, muistikirjan päällyksiä, leluja ja vaatteita. 

 

Laukkukortti on kaikessa yksinkertaisuudessaan hurmaavaa. Tuula tekee myös pieniä käsilaukku-rintaneuloja.

 

 Näissä muistikirjoissa on jotain hyvin kotoisaa: räsymattokirjaseen voisi kirjoittaa vaikka osoitteet.

Pullavihko sopisi tietysti suosikkiresepteille.

Pohjois-Karjalassa kun ollaan, niin maakuntaherkusta karjalanpiirakasta tehdään Matelin lahja-aitassa monen moisia tuotteita. On kännykkäpussia, kukkaroa, magneettia, essua jne. Ja piirakat ovat taatusti käsinrypytettyjä, kuten kuvasta huomaa!


Sinisessä kamarissa myydään neljän tekijän tuotteita. Päivineuleen sukat ovat valloittavat. Ajatus niihin lähti kuulemma Leningrad cowboys -tyyppisistä buutseista, mutta villasukkaan sovitettuna.


Mirja Parviaisella on myynnissä tyylikkäitä risutöitä, joista esimerkkinä nämä pannunaluset.

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla