Kirjoitukset avainsanalla villivirkkaus

Aluksi oli kulahtanut jalkarahi. Sille olisi tietenkin voinut ommella päällyksen, mutta halusin itselleni hitaan nysväyskäsityön, jota saisin tehdä pitkään ja hartaasti.  Halusin kokeilla vapaavirkkausta, joka on virkkauksen alalaji. Se on eräänlainen virkkausfilosofia, jonka mukaan ei tarvitse takertua sääntöihin tai kaavoihin, vaan virkataan vaan! Vapaassa virkkauksessa käytetään perussilmukoita, mutta ei seurata valmista ohjetta silmukoiden lukumäärän tms. suhteen. Virkataan myös kolmiulotteisia muotoja, jolloin silmukoiden lukumäärä muuttuu tarpeen mukaan kerroksesta toiseen. Googlettamalla freeform crochet löytyy paljon esimerkkejä ulkomaisilta sivuilta.

Kävin ostamassa kasan mahdollisimman värikkäitä lankoja. Osa saa olla tekokuituakin, sillä tämä ei ole yhtää tarkkaa kuin vaatteissa. Kirkkaan keltainen lanka on akryylia.

Aloin mökillä suunnitella palasia. Virkkasin vähän tähden näköisiä ja erilaisia epämääräisiä pallukoita.

Homma edistyi pikkuhiljaa, kun päätin kiinnittää irtonaisia osia toisiinsa verkkomaisesti pylväillä ja ketjusilmukoilla.

Käsityö kulkee mukana muuallakin. Tässä yksivuotias Jalo pääsi hypistelemään lankoja. Tuntui tykkäävän.

Valmista tuli, ja olen aika tyytyväinen. Monen mielestä tämä on varmaan karmivan värikäs, mutta minusta juuri sopiva!

Toinen rahi saanee samansävyisen päällyksen, mutta muotoja saatan keksiä lisääkin.

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat