Kirjoitukset avainsanalla Saimaa

Olin pääsiäisenä mökillä Puumalassa ja Saimaan jää osoittautui mahtavaksi leikkikentäksi. Siinä oli niin vähän lunta, että kävely ja potkukelkkailu onnistui hyvin. Lisäksi koko pääsiäisen paistoi aurinko, joten jäällä tuli oltua tuntikausia. Kun olin aikani potkukelkkaillut ja seisoskellut pilkillä olevan mieheni vieressä keksi "lumitaiteen". 

Tallasin Kuomillani eräänalisen jatulintarhan jään päälle ohueen lumikerrokseen ja asettauduin keskelle kuvattavaksi.

Sain installaatiooni avuksi myös koiran löhöilemään. Meidän molempien noususta ylös on jopa video....

Aloin nähdä lumen myös mielenkiintoisena alustana maalauskokeiluille. Mökillä ei tietenkään ollut vesivärejä, mutta tilasin ne tyttäreltäni, joka tuli mökkeilemään pari päivää myöhemmin.

Ajatuksenani oli maalata joku kuvio vesiväreillä lumeen, mutta huomasin sen heti kuolleena syntyneeksi ideaksi. Lumi vain tarttui pensseliin. Niinpä vaihdoin tekniikan sellaiseksi, että kaadoin pienen määrän vettä purkin kanteen, värjäsin sen ja kaadoin lumeen. Sen jälkeen "puhdistin" kannen puhtaalla lumella, joka värjäytyi astetta vaaleammaksi.

 

Tein tällä tekniikalla kaikki paletin värit, mutta tulos on aika tylsä.

Mutta sitten syttyi uusi lamppu päässä: entäpä jos kastelen pienen jääkokkareen väriveteen? Siitä tuli aika kivan värisiä lumipalasia.

Näitä olisin halunnut tehdä vaikka kuinka, ja huomasin välineeni vääriksi. Pieni purkin kansi oli liian pieni. Väriliemi pitäisi tehdä pienessä ämpärissä.

Päätin kuitenkin jättää uudet värikokelut seuraavaan kertaan. Se saattaa olla vasta ensi vuonna, sillä seuraava mökkeily osuu vapun aikaan.

Muutakin kivaa leikkiä passasi jäällä tehdä. Tyttärelläni oli uusi kamera ja otimme kuohuviinipullosta ja laseista kuvia erilaisissa paikoissa. Perustimme lopuksi oman pop up -ravintolan Saimaan jäälle.

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat