Kirjoitukset avainsanalla postimerkki

Olen aina tykännyt askarrella itse kortteja. Oikeastaan aina teen ne kierrätysmateriaalista, sillä valmiit pohjat, tarrat ja skräppäysjutut eivät innosta minua. Aloituskuvan kiitoskortit tein tyttäreni ylioppilasjuhlissa käyneille. Teen aina silloin tällöin itse käsintehtyä paperia isoa kasan. Näissä kiitoskorteissa ompelin koneella valokuvan käsintehdylle paperille. Niistä tuli oikein somat ja taatusti persoonalliset.

Maitotölkkien lehmät ovat mielestäni tosi söpöjä. Itsellä ei maitoa kulu paljoa, mutta äitini säästää minulle mansikinkuvat. Painan niihin reiät naskalin avulla styroksin päällä ja ompelen korttipohjaan. Ihanan rentouttavaa ompelutyötä telkkaria katsellessa!

Kun lehmän taakse laittaa saman sävyisen paperinpalan niin kortti näyttää ihan uudelta.

 

Minut kutsuttiin juhliin, joissa skoolattiin sekä ylioppilaalle että ammattiin valmistuvalle. Värkkäsin molemmille hattukortin kangaspalasista, napista ja pahvista.

Käytetyt postimerkit ovat kivan näköisiä kortissa. Uutta ilmettä saa sillä, jos laittaa vain erilaisia merkkejä, tai yhtä samaa kortin täyteen. Vanhasta kirjasta revitty sivu ja yksi postimerkki on yksinkertaisuudessaan kiva. Sydänkortti on tehty niin, että kun värjäyskurssilla jäi maalinjämää käyttämättä niin sudin ne kaikki kankaalle sydämiksi. Kirjoin sydäntä yksinkertaisilla pistoilla ja ompelin koko hoidon korttipohjaan.

 

Hääparille täytyy tietenkin väsätä silinteri ja huntu -kortti.

Kaksosvauvojen äiti sai tossukortin.

Näitä kortteja oli tosi hauskaa väkertää. Leikkasin vanhasta kirjasta pyörylöitä, jotka ompelin kuvan mukaisesti korttipohjaan. Muistaakseni tässä oli kymmenkunta pyörylää. Ompelin ensin koko satsin läpi yhden sauman ylhäältä alas, ja sitten alimmasta pyörylästä koko hoito korttiin.

 

Mainoksista, lehdistä ja elintarvikepakkauksista voi leikata mielenkiintoisen näköisiä palloja. Niistä voi tehdä vaikka ilmapallokortin!

Enkelipostimerkki on mainio teema vaikkapa joulukorteissa.

Korttipohjia ja pahvejakaan  ei välttämättä tarvitse ostaa. Hyödynnä erilaisia pakkauksia. Monissa pussilakanoissa esimerkiksi on hyvä pahvi kovikkeena. Minä ratsaan aina työpaikan pahviroskiksen ja otan sieltä mielenkiintoiset itselleni. Myös marketeissa on usein esimerkiksi talouspaperien alla kivaa harmaata ohutta pahvia, joka menee roskiin.

 

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vietin Kanarian saarilla Las Palmasissa rentouttavan viikon, jonka ohjelmaan kuului paljon käsitöiden tekemistä katukahviloissa ja puistoissa. Tuntikausia kului virkaten, kutoen, kirjoen, sangriaa lipittäen ja ohikulkevia ihmisiä katsellen. Auringonvalo ja 25 lämpöastetta vain lisäsivät käsitöiden teosta syntynyttä mielihyvää.

Matkalaukussa oli mukana myös käytettyjä postimerkkejä, joista tapaan tehdä onnittelukortteja. Mutta Las Palmasin kauniin kulahtaneita seiniä ihastellessa ja valokuvatessa iski mieleen uusi, ennen kokematon idea: alan tehdä postarigraffitia eli liimaan suomalaisen postimerkin seinään tai portin pieleen ja otan siitä valokuvan! Vähän kuin neulegraffitin vaatimaton pikkuserkku, jonka ensimmäinen sade tai kova tuuli poistaa.

Saimme ystäväni kanssa aivan uutta lapsellista intoa, kun mietimme paikkoja, mihin postari pääsee. Pientä kielletyn hedelmän makuakin siinä oli, tämähän on kiellettyä! Tuumasimme me kiltit 60-luvun tytöt.

Parina päivänä iskuryhmämme kulki ympäri kaupunkia jättämässä filateeliset terveiset maastoon. Visioimme eläväisempiäkin taustoja, esimerkiksi rantamiehen karvainen rinta. Mutta kielitaidon puutteessa se jäi nyt toteuttamatta.

”Anopinpalliksikin” kutsuttu muhkea kaktus on mainio kiinnitysalusta postimerkille.

Ruosteiset, värikkäät ja eri tavalla kulahtaneet ovet ja pinnat ovat mainioita taustoja postari-iskuillemme.

Yölliset asfaltointityöt hotellin vieressä pilasivat yöunemme. Kone sai muistutuksen asiasta postimerkin muodossa.

Jose Mesa y López -kadun puu sai suomalaisen muiston.

Pyörätie on saapunut Las Palmasiin. Merkki on liikuttavan kotikutoisesti maalattu. Siitä kiitokseksi suomalainen postimerkki.

Mitä pilkottaakaan pensaikoissa?

Postimerkkigraffitin idea lähti postimerkeistä tehdyistä korteista.

Roskakori puistossa sai sävyynsä sopivaa lisäkoristusta.

Puistossa oli mukava tehdä käsitöitä. Viihtymisestämme jätimme kiitoksen kuin opettaja kansakoululaisen vihkoon leiman.

Kiitos kahvista, oli hyvää!

Upeasti rapautunut turkoosi seinä rantakadulla.


Tervetuloa uimaan Las Canterasin rannalle!

Mahtavia postaripaikkoja oli Las Palmasissa loputtomiin. Onkohan merkkimme jossain vielä tallella?

Kommentit (3)

Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat