Kirjoitukset avainsanalla kreikkalainen käsityö

Reijan räsymaton kutoja yrittää napata joka puolelta maailmaa ideoita käsityönystäville. Tämä lähetys tulee suoraan Kreikasta, kesken työmatkaa. Aikaa ei ollut kuin vartin verran ennen laivan lähtöä, mutta siinä ajassa ehti jututtaa ihanan myymälän myyjää.

Olin siis päiväseltään Mykonoksella, joka on on yksi Kreikan saariston suosituimmista matkakohteista.  Se sijaitsee keskellä Egeanmerta Tinoksen ja Naxoksen välissä. 85 neliökilometrin kokoisella saarella asuu noin 10 000 asukasta. Saaren pääkaupunki on sekin nimeltään Mykonos, mutta tunnetaan myös nimellä Hora. Mykonos on kallis kohde. Sen ovat ottaneet omakseen etenkin varakkaammat kreikkalaiset ja kansainväliset matkaajat, mutta myös boheemit taiteilijat ja seksuaalivähemmistöt.

Mykonoksen kaupunki näyttää satumaisen kauniilta kun sitä lähestyy mereltä. Poukama on täynnä valkoisia taloja.  Sen autottomilla kapeilla kujilla on helppoa liikkua kävellen. Pienet putiikit ovat todella laadukkaita. Toki on perinteistä turistikrääsääkin mutta myös yksilöllisiä vaatteita ja upeaa taidetta.

Triciclo art shop Mykonos on lähdellä rantaa osoitteessa Voinovits 3. Ihania tauluja on jo liikkeen ulkopuolella. Monien kädentaitajien töitä myyvässä liikkeessä on tällä kertaa työvuorossa Eugenia Triantopoulou.

Kreikkalaiseen tapaan valokuvaaminen on kiellettyä, mutta kun kerron kirjoittavani blogia ja näytänkin sen hänelle, kuvauslupa heltiää. Eugenia itse tekee koruja, mutta erityisen paljon kaupassa on hauskaa keramiikkaa.

-        Kaikki ovat kreikkalaista käsityötyötä, joko saarilta tai Ateenasta, jossa minäkin olen kotoisin, hän kertoo.

Näissä ihanissa tauluissa on yhdistetty kekseliäästi keramiikkaa, rautalankaa ja puuta. Näitä olin monelaisia, ja tässä on mielestäni hyvä esimerkki kauniista ja aidosta matkamuistosta. Mielellään tämän laittaisi seinälle.

 

Nämä valaat ovat superhurmaavia. Näissäkin on taidokkaasti yhdistetty eri materiaaleja. Ruskea ja turkoosi lasite on kuin kakun koriste, niin herkullisen näköinen.

Näissä ruukuissa ja silmissä on hyödynnetty kreikkalaisia perinteitä uudella tavalla. Sininen ”pahan silmän poistaja” on tyypillinen tuote kaikissa matkamuistomyymälöissä. Tässä siitä on tehty hienostuneempi versio. Samoin kreikkalainen perusruukku on saanut uuden muodon.

Sininen ja Kreikka on niin tuttu yhdistelmä, mutta näissä astioissa on jotain uutta ja raikasta. Esimerkiksi reikäkauhan varsin on puuta, oikeastaan paksu risu. Kuviot ja väritys ovat kekseliäitä.

Maalatut kivet ovat yleensä tylsiä ja rihkaman näköisiä. Näissä on  jotain kivaa, sopisivat lastenhuoneeseen tai mökille.

Meri ja kalastus on läheinen aihe Kreikassa. Moni keraamikko on inspiroitunut tästä teemasta.

Entäpä sitten antiikin Kreikka, nämä ovat upeita!

Myös laakeriseppeleen lehdet on tehty keramiikasta.

 

Lisätietoja Triciclo art shop Mykonos
Mykonos,Voinovits 3
Mýkonos, Kikladhes, Greece
Facebook:

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat