Kirjoitukset avainsanalla string art

Keravalainen Petra Turpeenoja, 24, toteaa isänpäivälahjan keksimisen olevan ajoittain vaikeaa.

- Joskus mennään helpolla, ja ostan hänelle vaikkapa herkkukorin tai kirjan. Mutta aika usein olen tehnyt itsekin jotain, sillä tykkään tehdä käsilläni kauniita asioita, Petra toteaa. 

 

Luonnossa viihtyvä isä on kerran saanut isänpäivälahjaksi Petran maalaaman maisemataulun. Olisiko tässä häivähdys Lapin tunnelmaa...

 

Muutama vuosi sitten Petra ompeli isälleen isänpäivälahjaksi söpön kalatyynyn. Isä harrastaa kalastusta ja kalat on Petran horoskooppimerkki, siinä riittää perustelua teemalle! 

 

 

Petra on Stark Olarissa sisustusosaston aluevastaava. Hän auttelee asiakkaita maalaus-, tapetointi-, kaakeli- ja lattiamateriaalikysymyksissä. Tässä syntyy betonisia kukkaruukkuja Petran omiin häihin.

Isoon laatikkoon kaadettiin betonia, ja pieni keskelle painamaan betonia kohti reunoja. Näin hienot niistä tuli. 

Lankatyöt, joissa kuvio muodostuu naulojen ympärille kietoen, olivat hyvin suosittuja 1970-luvulla. Silloin niitä tehtiin lähinnä kukista. Mutta Petra ei näitä muista, vaan hän innostui tästä tekniikasta katsoessaan tubettajan kanavaa.

- Se näytti mukavalta hommalta ja päätin kokeilla. Lankatauluihin löytää helposti ideoita ja upeita esimerkkejä netistä hakusanoilla string art ideas  tai  string art wall hangings.

Petra hahmotteli paperille erilaisia kaloja ja päätyi näihin kahteen.

- Nakuttelin nauloja noin sentin välein kalan ääriviivoiksi. Käytin kalaan ihan tavallista sukkalankaa, mutta muutamaa eri sävyä, jotta kalan pinnasta tuli elävän näköinen. Lisäsin mukaan vielä kolme pyöreää ilmakuplaa.

Moni kertoo, että tähän tekniikkaan jää koukkuun! Lankojen kiertäminen naulojen ympärille on nimittäin aika terapeuttista.


 Lankatauluun tarvitset:

- lautaa tai vanerilevyä

- vasaran

- nauloja

- hiekkapaperia

- lankaa

- liimaa

1. Hio hiekkapaperilla puun reunat. Maalaa se halutessasi.

2. Suunnittele kuvio paperille ja teippaa se puulle. Merkitse kynällä naulojen kohdat 1 - 1,5 cm:n välein. Nakuta naulat paikoilleen merkintöjen mukaan. Tarkista, että ne ovat tukevasti paikallaan ennen langoittamista.

3. Tee aloituslenkki eli ketjusilmukka yhteen naulaan ja kiristä lanka. Älä leikkaa ylimääräistä pois.

4. Kierrä kuviota langalla ristiin rastiin, aina silloin tällöin myös naulan ympäri. Langan täytyy pysyä kireänä.

5. Kun kuvio on mielestäsi valmis, kierrä lanka alkupisteeseen ja solmi langanpäät yhteen. Laita tippa liimaa solmukohtaan, ettei se pääse purkautumaan. Leikkaa ylimääräiset pätkät pois. 

6. Jos haluat käyttää kuviossasi useampia lankoja, tee kohta 5 jokaisen värin kohdalla. 

 

Petran töitä instagramissa:

Suomenpeura.art

 

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat