Jaana Tuomisto on korutaiteilija ja taidekäsityöläinen, joka myös opettaa jonkin verran kädentaitoja. Hänellä on pieni työpaja-myymälä Helsingissä Museokadulla.

- Museokatu on elävä, historiallisestikin merkittävä katu Helsingin sydämessä Kansallismuseon takana. Kadun varsi on pullollaan toinen toistaan mukavampia kahviloita ja pieniä kivijalkakauppoja. On kiva seurata kadun elämää samalla, kun työskentelen. Vanhempi herranmies kävelee kellontarkasti 11.40 aamukävelyä. Kävelykeppi klonksahtaa joka askeleella. Mahtavia asiakkaita on ollut ympäri maailmaa – Japanista, Hollannista, Ranskasta, Kiinasta ja Espanjasta, Jaanan kertoo.

Jaana ottaa 7. DREAM -galleriaansa myös muiden taiteilijoiden töitä kuukausittain vaihtuvaan näyttelyyn. Aihe voi olla vaikkapa maalausta, taidegrafiikkaa, korutaidetta ja valokuvaa.

 

 

Jaana Tuomisto on vuosia tehnyt näyttäviä koruja kierrätysmateriaaleista. Tämän äitienpäivälahjan idea lähti paplarista. Jaana tekee korua sekä pinkillä että vihreällä paplarilla.

 

Tässä mainio rintakoru lahjaksi hammaslääkärille tai hammashoitajalle!

 

Linssikaulakoru sopii naiselle, joka tykkää isoista koruista.

- Menopaluu – design -nimellä myymäni uniikit korut edustavat muotoilua, jossa korun käytettävyys ja visuaalisuus ovat tasa-arvoisessa asemassa. Ne on suunniteltu pukeutumisen viimeistelyyn ihmisille jotka haluavat yksilöllisiä ja puhuttelevia ratkaisuja, Jaana toteaa.

 

Sormus voi olla myös näyttävä ja iso!

Vanhoja esineitä yhdistämällä saa puhuttelevia asetelmia.

Jaana Tuomisto tekee ensin tämän kuparin mekon, jonka avulla hän vedostaa grafiikkaa.

Tuloksena voi olla vaikka tämän näköinen grafiikan lehti.

Kuva kaiverretaan ensin puulle ja siinä olevaa kuvaa vedostetaan paperille. Vanhasta kirjan kannesta saa kauniin taulun, kun siihen painaa perhosen kuvan.

xxxx

Tämä jos mikä on kierrätystä! Vanhat villapaidat kohtaavat kulahtaneet tuolit. Jaana nostaa neljä erilaista tuolia Museokadulle kaupan ulkopuolelle.

- Niitä kuvataan uskomattoman paljon. Erityisesti aasialaiset turistit tykkäävät niistä, Jaana kertoo.

7. DREAM

Jaana Tuomiston galleria, kauppa ja työhuone.

Museokatu 7, 00100 Helsinki

Aukioloajat :

ti - pe 11 - 17

la 12 - 16.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla