Sain työkaveriltania aivan ihania, kulahtaneita ja elämää nähneitä kakkuvuokia, joita oli käytetty vuosikausia leipomossa. Osa on niin kauniisti patinoituneita, että ne ovat kauniita ihan sellaisenaan, ilman mitään tuunausta. Näistä saisi upean tilateoksen seinälle.

Osa oli vähemmän kiinnostavan näköisiä, ja päätin maalata niitä ovikoristeeksi. Aluksi tekninen assistenttini alias miesystäväni porasi vuokiin muutamia reikiä.

Spray-maalaaminen on kerrostaloasunnossa aina hankalaa. Hoidin asian parvekkeella pahvilaatikon sisällä. Lisäbonuksena sain osittain maalattuja sanomalehtiä, joista sain mainiota materiaalia korttiaskarteluun.

Vuoka on elämää nähnyt, sillä sitä on paiskottu vuosikausia leipomossa.

Tähän malliin en hyödyntänyt porattuja reikiä lainkaan, vaan kiinnitin kuumaliimalla sekä pitsin että koristeet. En erityisesti pidä kuumaliimasta, sillä siitä jää ikävä klöntti eivätkä nämäkään koristeet pysyneet kovin hyvin liimalla. Rautalankakiinnitys reikien kautta on varmempaa.

Kesällä virkkasi bussikäsityönä pieniä sydämiä, jotka täytin vanhan tyynyn vanulla. Mietin pitkään jonkinlaisen kranssin tekoa, mutta niiden kasaaminen paksulla rautalangalla vaati vielä pohtimista.

Lopulta tein näin, että tökin rautalankaa paristakin kohdasta tyynyjen läpi ja peitin rautalangat puuhelmillä. Rautalangan pään käsittelin pihdeillä kiemuraksi.

 

Tilasin nettikaupasta edullisesti styroksikranssipohjia. Tavallaan ne ovat tylsiä, jotenkin liian symmetrisiä. Mutta aina ei jaksa tehdä kranssipohjaan itse sanomalehdestä. Virkkasin kranssipohjan maanläheisen värisellä langalla, jossa on oranssin ja keltaisen sävyjä. Ompelin sen täyteen nappeja, ja tulos on mielestäni aika namu.

Ostin nämä napit kiinalaisesta nettikaupasta Wishistä. Sata kappaletta maksoi vain euron ja postimaksu toisen euron. Mutta ihan pikaisesti ne eivät tulleet, vaan jouduin odottamaan kolme kuukautta. Muut tilaamani eivät tulleet lainkaan. Saa nähdä, viitsinkö enää tilata sieltä, vaikka valikoima oli runsas ja edullinen.

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla