Kirjoitukset avainsanalla kaapelikela

Kuusankoskelaisen Anneli Laarin intohimona on kaikenlainen tuunaaminen ja värkkäminen. Hänen lapsensakin tietävät äitinsä innostuksen ja tuovat kaikenlaista kamaa, josta uskovat hänen innostuvan.

- Pojallani on kahden kaverin kanssa firma. Kiipeilevät mastoissa korjaamassa ja asentelemassa uusia juttuja. Tarvikkeista jää kivasti "roskaa" äidille. Ne tulevat napakoissa vanerilaatikoista, joista voin tehdä vaikka mitä. Esimerkiksi kaakeleilla päällystettyjä linnunpönttöjä tai lehmän mallisia kukkalaatikoita.


 

 

 

Jaalan mökillä oleva kahvikuppi kukille on riemukas idea!

- Kahvikupin idean löysin Pinterestistä, mutta omani halusin mukimalliseksi. Renkaat eivät ole keskenään kiinni toisissaan. Kahvan tein vanerista ja kiinnitin kulmaraudoilla. Maalasin renkaat spray-maalilla ja tein sabluunalla koristeet. Kahden renkaan välissä on välipohja, joten multaa on vain päällimmäisessä renkaassa.

Pojan firmaan tulee myös radiolinkkipeilejä, joista saa mainioita kukkalaatikoita. Päällystän ne kaakelisilpulla ja teen purkkiin myös jalustan.

Myös kaapelikeloista Anneli on tehnyt monenlaisia pöytiä. Nekin ovat pojan firman jätettäI

 

Anneli työskenteli yli 20 vuotta erityiskoulussa koulunkäynninohjaajana. Nyt hän on ollut pari vuotta työkyvyttömyyseläkeellä.

- Paras kaverini on virkkuukoukku. Se on ollut sitä jo 5-vuotiaasta asti. Aloittaessani virkkaamisen en yleensä vielä tiedä, mitä teen. Idea kypsyy tehdessä. Talvisin virkkaan usein vaatteita, jakkuja ja tunikoita. Viime aikoina on mökille syntynyt erilaisia haltijoita. On saunahaltija, kasvihuonehaltija, sekä erilaisia ovenaukipitäjiä. Laitan virkatun haltijan sisään kiviä tai hiekkaa, niin hyvin pysyy ovi auki.

 

- Olen kuin sairas , jos ei koko ajan ole tekemistä. Ideoita tulee missä milloinkin. En tykkää tehdä mitään suoraan ohjeista, vaan haluan ihan jotain omaa. Idean voin napata jostain, mutta usein niitäkin jostain vain poksahtaa päähän.

Mieheni mielestä oli hassua, että vaimo istuu pahvilaatikossa. Minusta se oli mainio askartelupaikka!

 

Hyvä idea muillekin on tehdä omista käsitöistä muistoksi Ifolor-kuvakirja.

- Toinen on nimeltään Annelin käsityöt, reilu 90 sivua. Ja toinen Annelin tuunaukset reilut 70 sivua. Jää ainakin kuvat joita voin sitten vanhana katsella, Anneli nauraa.

 

Kommentit (13)

Hilkka E
3/13 | 

Annelin kekseliäitä, kauniita ja hyvin tehtyjä töitä olen ihaillut jo vuosia. Tarkistanut päivittäin, mitä uutta kivaa valmistunut.

Aila A
4/13 | 

Anneli tekee ja osaa tehdä kaikkea, mitä mieleen tulee. Me muut vaan ihastellaan ja ihmetellään.

sirkkeliini
5/13 | 

Anneli tekee monenlaista kaunista, ja ideoita välähtelee ihan kaikesta mahdollisesta.

tosi närkästynyt
9/13 | 

Miten voi olla työkyvyttömyyseläkkeellä ja onnistuu tollaset työt ja blobinteko kun itse en voi edes lautasta nostaa kaapista ja töissä on käytävä.nyt olis vakuutusyhtiöllä tarkastamisen paikka !!!

tosi närkästynyt
10/13 | 

Lisään vielä ettei edes virkkaus onnistu käsikipujen vuoksi enkä saa edes kolmea useampaa perunaa kuorittua ilman lepoa enkä kävelläkään voi yli 500m ilman kipua ja HÄN ON TYÖKYVYTTÖMYYSEÄKKEELLÄ

Toinen työkyvyttömyyseläkeläinen
11/13 | 

Muitakin syitä työkyvyttömyyseläkkeelle jäämiseen on, kuin liikuntaelinsairaudet !!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat