Kirjoitukset avainsanalla ahvenanmaalanen käsityö

Maarianhaminan Merikorttelissa oleva SALT-käsityötalo on ihana paikka käsitöiden ystäville. Alakerrassa on myymälä ja yläkerrassa käsityöläisten ateljeetiloja. Kaupassa myydään Saltin omien käsityöläisten tekemiä tuotteita, ja myös noin 60 muun käsityöläisen aikaansaannoksia. Pääosa on Ahvenmaalta, mutta jotain tulee mantereeltakin.

  

Per-Åke Johansson työskentelee hopeaseppänä Maarianhaminan Merikorttelissa, mutta kyllä hänen käsissään puukin herää kukkaan! Saltissa on esillä hänen nikkaroimiaan kiehtovia seinäkaappeja. Ne ovat myös myynnissä.

 

 

 

Tekstiilitaiteilija Marie Lundgren oli myyntivuorossa Saltissa kuvanottohetkellä. Myymälässä on joka päivä tarjolla tuoreita leivonnaista, Johannas Hembakta tuottaa ne.

Marie Lundgren rakastaa mattojen ja muiden tekstiilien kutomista. Marie opiskeli Ruotsissa Linköpingin yliopistossa käsityötä ja muotoilua. Hän erikoistui tekstiileihin ja erityisesti kudontaan.

- Kudon mattoa noin metrin päivässä. Vanhat lakanat ovat parasta kudemateriaalia.

Marie on tehnyt myymälään matonkuteista hauskat koristeet.

Gunvor Skogberg värjää erilaisia lankoja käsin. Nämä ovat kuin karkkeja! Näistä voi neuloa ihania huiveja, miksei sukkiakin. Yksi vyyhti riittää sukkapariin.

 

 

Ilse Berg  valmistaa erilaisia sisustustekstiilejä. Ihania mattoja on kaikissa sateenkaaren väreissä!  Myös kuvan taustalla näkyvä turkoosi nojatuoli on päällystetty Ilsen kutomalla kankaalla. Ilse teksiitiilituotannolle on tunnusomaista voimakkaat vahvat värit ja erilaiset kudotut pinnat. Värikkäät puuvillamatot ovat Ilsen päätuotteita. Asikkaat voivat tilata niitä haluamansa värisenä. Uusimpina tuotteina Ilse valmistaa vaatetuskankaita lenkkimohairista, joka tekee kankaan pinnan eläväksi.

 

 

Tutut langantoimittajat takaavat että Ilse saa tuotteisiinsa juuri haluamiaan värejä. Jos lankakartasta ei löydy juuri sopivaa väriä niin tarvittaessa sopiva erä värjätään kutojan tarpeisiin.

Anne Eklund-Mattsson huovuttaa ihania ja persoonallisia pöllöjä.

 

 

Mia Englund on tehnyt keramiikasta hauskan korupiilon. 

Kalle Blomkvistin tervatuotteet ovat aidon merellisiä tuliaisia Ahvenanmaalta.

 

 

Salt, Sjökvarteret, Mariehamn

salt.ax

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat