Kirjoitukset avainsanalla tennistossut

Unohda korkkarit, tee blingbling-tennarit. Kolarilainen Jenni Niva käyttää oikeastaan aina tennareita. Kun tuli kutsu juhliin hän päättii uudistaa Converset helmillä.

- En halua kärvistellä epämukavissa korkokengissä, mutta tarpeeksi juhlavia lenkkareita ei ole saatavilla. Niinpä tein tennistossut juhlaviksi Pinterestistä saadun idean mukaan, Jenni kerto. 

Converse-parin uusi elämä syntyi helposti asioimalla Prismassa.

– Ostin kaksi pussia irtoblingejä (4,95 e/pkt) ja käytin lisäksi neljä pakettia timanttitarranauhaa. Yksi paketti maksaa 3 euroa. Lisäksi laitoin kynsitarratimantteja ja helmenpuolikkaita kuumaliimalla.

Maalaa mieleiset tossut

Espoolainen Aleksi Lydman maalaa kangasväreillä mielettömän upeita, yksilöllisiä kangastossuja. Niissä on mitä mielikuvituksellisimpia kuvioita ketuista ja koirista rajuihin hahmoihin. Kaikki lähti siitä, että Aleksi kyllästyi mustiin ja ruskeisiin kenkiin, joita oli pakotettu ostamaan itselleen. Hänen kengännumeronsa on nimittäin 52.

– Tilasin netistä itselleni valkoisia kangaskenkiä ja aloin maalata niihin kuvioita. Kerran kaupungilta ohikulkija kysyi, että mistä olet ostanut nuo. Kun kerroin, että olen maalannut ne, hän halusi tilata itselleen sellaiset. Ja aika moni hänen kaverinsakin halusi sellaiset. Teen näitä koko ajan jonkin verran. Käytän kenkiin kangasvärejä

Aleksilla on kenkätilauksia jonoksi asti, sillä päivässä ehtii maalata yhden kenkäparin jos ei ole muita hommia työn alla.

– Eniten kenkiä menee naisille, suosituin kokoluokka 38-41, joista se 39 on ehkä kaikista yleisin. Tilauskenkien hinnat alkavat sadasta eurosta. Lopullinen hinta määräytyy kengän koon ja aiheen perusteella. Valokuvista tehtävät kengät ovat hieman muita kalliimmat. Maalaan kengät kangasväreillä, kiinnitän värin ja lakkaan pinnan. Minulla on oma toiminimi, mutta työskentelen kotona.

 

 

 

Aleksi Lydmanin taidenäyttely Animalis Luminosus/ Eläimet Väreissä on Helsingissä Jade Galleryssa (Punavuorenkatu 4, 00120 Helsinki) 2.10.- 31.10.

Aleksi on myös Helsingin kädentaitomessuilla 23.-24.9. Wanhassa Satamassa.

 

Pitsitossut jalkaan

 

Turkulainen Mia Vuorinen tuunasi ensimmäiset tennistossunsa jo teininä.

– Piirsin ne täyteen kuvioita, koska sellaisia ei kaupasta saanut. Nämä pitsitossut lähtivät ehkä samasta ajatuksesta, uniikkia arjen luksusta, arkisesta asiasta kauniimpaa. 

Mia tekee pitsitossuja ja kukkatossuja. Pitsitossuissa hän käyttää vanhoja pitsejä, joita värjää ja leikkaa.

– Ne ovat hillittyjä ja romanttisia. Kukkatossuissa taas on uutta virkkausta ja idea on värikkyys ja leikkimielisyys. 

Mia liimaa kukat kenkiin. Ompelukin voisi olla mahdollista, mutta paksua kangasta on vaikea ommella. Nykyään liimoista löytyy sellaisia jotka kuivuu kirkkaaksi eivätkö tee kengistä liian kovia.

Mia myy tossuja verkkokaupassaan ja hänellä on facebookissa niille oma kansio MianVirkkuut. Käy katsomassa! Yhden on myyty jo Amerikkaankin, ja sieltä saatu palaute lämmitti Miaa kovasti.

"Silloin taytyy kehua kun on sen aika. Minulla on tallaiset ihanat Mian koristelemat kengat, joista tykkaan tosi paljon. Minut on nyt pysaytetty kolme kertaa ihan perajalkeen taalla Amerikan ihmemaassa, ja minulle tuntemattomat ihmiset ovat halunneet vain kommentoida kenkien hienoutta! Kiitos ja ole ylpea tyostasi”

Jos asiakas toimittaa Mialle tennistossut, hän pitsittää ne 40-50 eurolla vähän käytetystä materiaaleista riippuen. Tossut voi tilata myös suoraan. 

Verkkokauppa www.mianvirkkuut.fi

FB www.facebook.com/MianVirkkuut/

Instagram www.instagram.com/mianvirkkuut/

Twitter witter.com/MianVirkkuut

 

 

 

 

 

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat