Kirjoitukset avainsanalla Tallinnan käsityömessut

Kirjoitin jo toissa viikolla Tallinnan käsityömessuista mutta pitää vielä jatkaa, koska siellä oli niin paljon kiinnostavaa katseltavaa. En ole varsinaisesti keramiikan ystävä ja harvoin menen niitä edes katsomaan messuilla. Mutta virolainen keramiikka on usein niin värikästä ja kekseliästä, että se vetää puoleensa.

Kaja Rinaldon keramiikkapaja on Lepakülassa Pärnumaalla. Ihastuin tähän maitopussiastiaan. Virossahan myydään maitopusseja, joten kannuja ja astioita sitä varten on markkinoilla. Minä visioin tätä kesämökille astianpesuaineen säilytyspaikaksi. Sopisi käsitöihinkin, lankarengiksi vaikka. Lankakerä sisälle pyörimään ja lanka tuosta reiästä ulos.

kajakeraamika.eu

Kaja tekee niin mukeja, kannuja kuin lautasiakin. Kannattaa katsoa kuvia hänen kotisivuiltaan. Näissäkin kahvimukeissa on jotain rouhean jännää, en osaisi edes kuvailla tyyliä mitenkään. Mutta mielellään näistä joisi kahvinsa, . 

Överi ruustyylikin on yleensä ehdoton ei minulle, mutta näissäkin on jotain todella leikkimielistä iloittelua.

Monissa Kajan töissä on painettua kuvioita pitsillä. Niin tässä juustokuvussakin.

Piret Pilberg asuu ja työskentelee Võrun pikkukaupungissa Kaakkois-Virossa. Hän suunnittelee kauniita mekkoja niin pellavasta kuin muistakin materiaaleista. Pari ompelijaa toteuttaa Piretin ideat. Hän myy mekkoja tapahtumissa ympäri Viroa. Niitä voi ostaa myös Võrun keskustassa olevasta Piret Pilbergin pellavavaatteiden myyntiliikkeestä. Häneltä voi tilata myös omien toivomusten mukaisen vaatteen. Jäin pohtimaan tätä, sillä mekot olivat tosi tyylikkäitä.

www.linasedriided.ee

Tallinnalainen Hana Arras tekee silkistä herkkiä koruja. Tässä ihanassa pannassa on yhdistetty niin ompelua, kirjontaa kuin repimistäkin. Ihaile lisää hänen töitään facebook-sivuilla.

facebook/ Siidiussikese Kamber

Silkkiset näyttävät kaulakorut sopisivat jopa kesämorsiamelle, tai kesäisiin häihin menevälle vieraalle.

Silkkikorvakorut ovat höyhenen kevyet.

En ole koskaan missään nähnyt yhtä kauniita leikkuulautoja kuin Viilung Puitin osastolla Tallinnan käsityömessuilla. Niissä on yhdistetty monia eri puulajeja ja hinnat olivat käsittämättömän halpoja.Viilungin paja on Paliveren kylässä, joka on 70 km Tallinnasta Haapsaluun päin. Viilung tekee myös todella upeita ovia, huonekaluja ja lattiamateriaaleja. Kannattaa tutustua kotisivuihin. 

www.viilung.ee

Moni pienistä alusista olisi upea sushi- tai juustotarjoiluun.

 

 

Muotisuunnittelija Küllike Tuvikene pellavatakit ovat upeita! Kuviot tehdään poistamalla väri värjätystä pellavasta.

Lisää Kyllike-vaatteita näkee kotisivuilla www.kyllike.com. Lisäksi hän avaa Tallinnassa liikkeen 17.5 osoitteessa  Väike-Karja 1.

Seppä Jaan Holm tekee upeita, krouveja tauluja, naulakkoja ja kynttilänjalkoja metallista.

Katso lisää www.sepised.com tai facebook/ Jaani sepikoda.

Tallinnalainen Rene Šapran tekee puusta mitä vain: Viron kartan mallisia kelloja, erilaisia säästöpossuja, koreja ja pannunalustoja. Hänen äitinsä on kuvassa myyntihommissa.

Nämä pannunaluset ovat kuulemma kaikkein suosituimmat tuotteet.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä piipahdin Tallinnan Käsityömessuilla 13.-15.4. Sisäänpääsy oli ilmainen ja esillä oli paljon taidokkaita ja kiinnostavia käsitöitä. Virolaiset osaavat hienosti yhdistää perinteet trendeihin.

Messut olivat paljon pienimuotoisemmat kuin Euroopan suurimmaksi käsityötapahtamaksi kasvaneet Tampereen kädentaitomessut. Tallinnassa oli melko vähän käsityötarvikkeita myynnissä, sillä suurin osa myi valmiita tuotteita.

Itä-Virosta Narvasta tullut Jelena Kolessova oli tehnyt upeita nukkeja.

Jos minulla olisi vielä pieniä tyttöjä, ostaisin näitä kilpailijaksi barbille. Siihen valtavaan vaivaan nähden, mitä näiden näpertäminen on, hinta on halpa. Vain 38 euroa.

Nämä supersuloiset ompelukoneet ovat Jelenan tekemiä neulatyynyjä. Ihania! Ostin yhden itselleni 6 eurolla, vaikka en varmaan raaski käyttää sitä neulatyynynä.

Firma nimeltä Keerukoda valmistaa äidin ja tyttären voimin salsahametyyppisiä hameita virolaisista kansallispukukankaista. Tuotteita on myynnissä Maarja-Magdaleena Gildissä Pärnussa. Lisätietoja netistä www.keerukoda.ee.

Kankaiden päästä Keerukodan tytöt tekevät näppärästi laukkuja.

Taiteilijanimeä Hr. Savi käyttävä herrasmies tekee puusta upeita kulhoja. Ne eivät olleet edes kalliita, tämäkin maksoi vain 30 euroa. Lisää kuvia hänen töistään löytyy Facebookista/ Hr Savi.

Mariliis Siigart tekee koruja, joiden kuviomaailma on eestiläisistä kansallispuvuista. Perinteet yhdistyvät nykyaikaan hienosti. Lisätietoja www.kingibutiik.ee.

Lähes jokaisella Viron paikkakunnalla on oma kansallispukunsa.

Muhun saarelta kotoisin oleva Velli Saabas kutoo ihania Muhun perinnekankaita ja ompelee niistä hameita.

Metri tätä ihanaa oranssia kangasta maksaa 90 euroa. Lisätietoja www.muhukasitoo.ee

 

Seuraavat Tallinnan Käsityömessut järjestetään 5.-7. lokakuuta ja 7. - 9. joulukuuta 2018 Tallinnan Laulukentällä.

Kommentit (1)

Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat