Netta Shemeikka-Rakkolaisella on kädessään neulatyynytatuointi.

- Olen joskus piirrellyt tämän tyylisen kuvan ja vein sen tatuoijalle. Hän teki sen perusteella oman piirustuksensa. Minulla on paljon tatuointeja. Tämä "sew your own" kertoo paljon minusta, sillä ompelen kaikki vaatteeni alusvaatteista lähtien. Neulon myös paljon sen aiheinen kuva tuleekin tulevaisuudessa toiseen käsivarteen.

Tatuointi on hankittu hauskalla vaihtokaupalla. Netta ompeli tatuoija-Herkolle ulkotakin, jolla kuitattiin tatuointimaksu!

 

Piia kertoo oman tatuointinsa tarinan. Hän sairastui työuupumukseen ja masennukseen kaksi vuotta sitten. Sairastumisen myötä rakas käsityöharrastus jäi pitkäksi aikaa.

- En ollut virkannut varmaan 15 vuoteen, mutta hieman toivuttuani kaivoin vanhan virkkuukoukkuni piilostaan. Ihastuin Oma Koppa -blogin kukkamandalaan ja sain siitä voimaa palata taas rakkaan harrastuksen pariin. Virkkaaminen rauhoitti ja maadotti, auttoi vaikeimman yli.

Puolivalmis kuvio tatuoinnissa muistuttaa Piiaa raskaasta ajasta ja siitä, että tarina ole vielä loppu. Kolme pistettä kertoo, että kuvio, ja elämä, jatkuu.

- Tatuointini on herättänyt paljon ihastelua, varsinkin käsityöihmisissä. Myös alkuperäisen kukkamandalan suunnittelija, Virpi Marjaana Siira, tykästyi kuvaan. Häneltä kysyin myös siunausta idealleni. Tatuoinnin lopullisen muodon suunnitteli ja piirsi Varkaudessa toimiva Original Sinners Unicorn Factoryn Sini.

 

Mari Huttusen tatskan on  tehnyt ja suunnitellut Otto Paananen, Ottleetattoo Jyväskylässä.

- Neulominen, ja nimenomaan sukkien neulominen on ollut rakas harrastus jo yli 30
vuotta. Idean tatuointikuvaan sain muutama vuosi sitten Pinterestistä. Ystävät ovat kovasti kehuneet, että hyvä kun harrastus näkyy iholla, Mari nauraa.

Hanna Sahakoski muokkasi perinteisen ”live fast, die young” -fraasin paremmin keski-ikäistyvälle neulootikolle sopivaksi.

- Lause kuvastaa hyvin elämäntilannettani ja huumorintajuani. Puikkojen päissä on smaragdit syntymäkiveni mukaan ja väritys on valittu lempivärieni pohjalta. Ihmiset yleensä ihastelevat tatuoinnin väritystä, mutta teksti jakaa enemmän mielipiteitä. Osa ei ymmärrä huumoria sen takana, toiset tykkäävät viittauksesta vanhaan tatuointiklisheeseen.

Tatuoinnin tekin kesällä 2017 Scar.fi:ssä Helsingissä Sampo Harjula. Hannalal on useita muitakin tatuointeja. Oikean käden käden hiha koostuu 18 erillisestä kuvasta, ja lisäksi tatuointeja on selässä, vatsassa ja jaloissa.

 

Pilvimaria Uusikartanon tatuoinnissa komeilee matkustava puutarhatonttu Heimo ja lankakerä virkkuukoukulla.

- Tatuoinnin ottamisen aikaan olimme ystäväni kanssa innostuneet kuvaamaan instagramissa puutarhatonttujamme erilaisissa maisemissa.  Päätin, että puutarhatonttu ja toinen harrastus, eli käsityöt, ansaitsevat paikan ihollani. Olen leikkisä jainnostuva persoona, Pilvimaria kertoo. 

Tatuoitsija kertoi pitkästä urastaan huolimatta tämän olleen hänen ensimmäinen puutarhatonttutatuointinsa. Sen teki MK Art & Tattoo Uusikaupunki.

 Saara Variksen tatuointi kertoo sen, että langat ja neulominen ovat lähellä hänen sydäntään. Se on tehty tatuointistudio Kanthimassa Jyväskylässä lokakuussa 2018.

- Virkkaan, askartelen, teen betonitöitä, tuunailen juttuja ja huovutan.. Minulla on myös Konnevedellä sisustus- ja käsityöliike Hilma ja Onni, joten lankatatuointihan on vähän kuin työsasu, Saara nauraa.

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla