Kirjoitukset avainsanalla taito satakunta

Taito Shop on vakiokohteeni joka paikkakunnalla. Siellä on aina jotain kivaa, yksilöllistä ja paikallista.  Porissakin suuntasin paikalliseen Taito Shopiin, joka on kivenheiton päässä kävelykadulta ja torilta.

Ensimmäisenä silmiini osui hauskat Joco Björneborg -villakintaat, jotka on tehty kierrätysmateriaalista. Kaikki ovat erilaisia!

JOCO Björneborg luo sekä miehille että naisille asusteita ja koruja kierrätysmateriaalista yksinkertaisesti mutta leikkisällä ja innovatiivisella tyylillä. Pilke silmäkulmassa.Tuotteet valmistetaan Suomen Porissa. Myös materiaalit hankitaan läheltä, joten merkkiä voi ylpeänä esitellä todellisena "lähituotemerkkinä". Kangasmerkkejä lukuunottamatta valmistettu 99% kierrätysmateriaaleista.

Porilainen Katri Marmela on tuotemerkin "äiti". Suuren suosion ovat saaneet retro-henkiset villalapaset, joiden kova kysyntä alkaa jo aikaisin syyskuussa. Uusia tuotteita syntyy tasaiseen tahtiin. Olutpullonkorkista valmistettu Porikoru -rannekoru on saanut suosiota.

Päällinen on 100% villaa, kämmenessä on nahkapaikka ja vuori on  polyester-fleeceä.
Kämmenen leveys on 11-12 cm. Kokoja on S, M,  L ja XL. Hinta on 35 euroa.

Ihana  pannunalusta

Eurajoella asuvan Ulla Uolan huovuttama Jälkiuunileipä-pannunalunen on mahtava tuliainen kaikille leivän ystäville. Helppo lähettää kuoressa vaikka ulkomaille.

Materiaali on lampaanvillaa, halkaisija: 17 cm ja paksuus:  1,5 cm. Hinta 22 euroa.

Jari Virran lasikorut ovat ehtaa satakuntalaista tuotantoa.

 

Kaino on keväällä 2010 perustettu neuleyritys, jonka kauppa- ja tuotantotilat sijaitsevat Satakunnassa Köyliössä, Kepolan kylässä. Kaino valmistaa monenlaisia neuletuotteita, mutta pääpaino on naisten vaatetuksessa. Kaino-neuleiden alkuperästä ei ole epäselvyyttä, sillä kaikki tuotteet valmistetaan Kainossa itse tehden suunnittelusta ja värivalinnoista lähtien aina valmiiksi neuleiksi asti. Puhtaista materiaaleista neulottu

Kuvan Kaino-huivissa on merinovillaa ja kampapuuvillaa. Kaino mainostaa ihanalla lauseella: Kaino on aidosti suomalainen - niin sielultaan kuin silmukoiltaankin. Lenkin mallinen, kaulalle kieputettava huivi maksaa 36 euroa. Värejä on useita.

 

Kerää miehellesi koko sarja, osta kaikista Taito Shop kaupungille nimetyt kalsarit! Minä olen hankkinut jo Mikkelit, Maarianhaminat ja Etelä-Pohjanmaat. Todella käytännönläheinen tuliainen. Samoin Pori-pyyhe, josta voi opetella Porin murrettakin.

.

Kaupan yhteydessä olevassa Taitokeskuksessa voi tietenkin myös opiskella ja kutoa mattoja

 

 

Green Craft -kierrätyshuovasta tehdään monenmoista tossuista punottuihin koreihin. Kursseja on säännöllisesti. Tämä käsityöpussi on tehty kierrätyshuovasta.  Huopa ei ole koskaan täysin samanlaista, joten se tekee lopputuotteista uniikkeja.

Ja sokerina pohjalla täysin kotimainen matkalaukun ympärille kiinnitettävä hihna.

 

Taito Satakunta

Itäpuisto 13, 28100 Pori
Puh. 044–383 4900
taitoshop@taitosatakunta.fi

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat