Kirjoitukset avainsanalla ovikoristeet

Vantaalainen Emilia Tiitinen, 35, tekee upeita kransseja ja asetelmia luonnonmateriaalisesta. Aloituskuvan upea, herkkä kranssi on Emilian mukaan tehty kiertokasveihin kuuluvista kasvista.

-  Se on joko aitoelämänlankaa, peltokiertoa tai karhunköynnöstä. Tunnistaminen on hankalaa, kun ovat pelkkää vartta tähän aikaan vuodesta. Sitä kasvaa runsain määrin kävelyteiden varsilla täällä Vantaan Tikkurilassa. Ajattelin vain kokeilla tätä materiaalia, ja revin kassiini kuivahtanutta varsikasvustoa, joka oli kiertynyt muihin heinävartisiin kasveihin. Vyyhti oli helppoa työstää sellaisenaan poimimisen jälkeen hieman kosteana. Samalla poistin mukana tulleet roskat. Pyörittelin vyyhdin pallomaiseksi ja tein keskelle aukon. Kiinnitin sen muutamasta kohtaa rautalangalla ja tein pihlajanmarjoista koristeet. Helppoa! Jos kranssista tekee pienen, tämä yksinkertainen työtapa sopii ja se säilyttää muotonsa. Jos haluaa tukevamman tai suuremman kranssin, voi kasvustoa kiinnittää tai kiertää johonkin tukevampaan, vaikka valmiiseen kranssipohjaan. Tein tästä kaksi kranssia, yhden sydämen ja noita palloja.

- Kaikki kukkakimput, -asetelmat, -sommitelmat ovat lähellä sydäntä. Törmäsin sellaiseen englannin kieliseen termiin kuin "visual addict" ja se kuvaa erittäin hyvin minua! Rakastan sommittelua.

 

 

- Olen koulutukseltani restonomi ja vähän luovaksi minua on sanottu aina. En oikeastaan tee lainkaan perinteisiä käsitöitä kuten villasukkia, mutta useat ideani lähtevät perinteisistä tekniikoista ja innostavat kokeilemaan. Eniten inspiroidun erilaisista materiaaleista. Kierrätetyt ja ekologiset jutut ovat lähellä sydäntä. Luonto antaa värien puolesta ja herkkyydessään hyvän pohjan usealle kokeilulle. Materiaalit voivat olla oikeastaan mitä vain. Usein lopputuloksena ovat sisä- tai ulkokäyttöön tarkoitetut koristeet. Teen myös paljon kortteja. Ruoanlaitto ja leivonta ovat myös lähellä sydäntä, Emilia kertoo.

 

Tämä sydän on tehty kanaverkkopohjaan.

- Leikkasin kanaverkkoa sydämenmuotoiseksi ja levittelin elämänlankaa päälle. Sidoin sen riittävän monesta kohtaa rautalangoilla, jotta pysyy hyvin kasassa. Lopuksi kiinnitin koristeet, Emilia kertoo.

 

Nämä pallot syntyivät elämänlangasta, kun Emilia tutustui materiaaliin ja totesi sen hyväksi.

Tämä on  tehty kuusenhavuista, maitohorsmasta ja pujosta. Emilia tekee kymmeniä kransseja kaudessa, itselle ja lahjaksi.

- Mutta annan lahjaksi vain sellaisille, jotka ymmärtävät käsityön päälle. Nämähän eivät synnyt ihan hetkessä.

 

 

Tässä on lehtikuusta, vanajaa, katajaa, maitohorsmaa, ja joku sarjakukkainen talventörröttäjä. Ja kirsikkana kakussa huopahirvet.

- Kranssien ja asetelmien teossa mukavinta on suunnittelu, materiaalien mahdollisuudet, värit ja se, kun onnistuu luomaan jotain kaunista.

 

Takiaispallon kranssi on ihana!

- Pohja poikkeuksellisesti ostettu, valitsin tämän pohjan, koska takiaispallot pysyvät tässä hyvin. Itsekin voisi tehdä lähes vastaavanlaisen vaikkapa norjanangervon oksista, Emilia toteaa.

Yksinkertainen on todella kaunista! Emilia on koristellut tämän kranssin maitohorsmalla, joka tekee  pinnasta jännän huurremaisen.

 

Yksinkertaisista aineksista on tämäkin kaunistus. risupohja, leppää, maitohorsmaa, hortensiaa, katajaa ja männynjuurta.

 

Emilian taiteellisia tuotoksia voi ihailla instagrammissa, jossa hänen nimensä on @tainaemilia.

Hänen sähköpostiosoitteensa on emiliakai@gmail.com

 

Nmä upeat jääkoristeet on jäädytetty kakku- ja leipävuoissa.

 

 

 

 

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat