Kirjoitukset avainsanalla linssikorut

Jaana Tuomisto on korutaiteilija ja taidekäsityöläinen, joka myös opettaa jonkin verran kädentaitoja. Hänellä on pieni työpaja-myymälä Helsingissä Museokadulla.

- Museokatu on elävä, historiallisestikin merkittävä katu Helsingin sydämessä Kansallismuseon takana. Kadun varsi on pullollaan toinen toistaan mukavampia kahviloita ja pieniä kivijalkakauppoja. On kiva seurata kadun elämää samalla, kun työskentelen. Vanhempi herranmies kävelee kellontarkasti 11.40 aamukävelyä. Kävelykeppi klonksahtaa joka askeleella. Mahtavia asiakkaita on ollut ympäri maailmaa – Japanista, Hollannista, Ranskasta, Kiinasta ja Espanjasta, Jaanan kertoo.

Jaana ottaa 7. DREAM -galleriaansa myös muiden taiteilijoiden töitä kuukausittain vaihtuvaan näyttelyyn. Aihe voi olla vaikkapa maalausta, taidegrafiikkaa, korutaidetta ja valokuvaa.

 

 

Jaana Tuomisto on vuosia tehnyt näyttäviä koruja kierrätysmateriaaleista. Tämän äitienpäivälahjan idea lähti paplarista. Jaana tekee korua sekä pinkillä että vihreällä paplarilla.

 

Tässä mainio rintakoru lahjaksi hammaslääkärille tai hammashoitajalle!

 

Linssikaulakoru sopii naiselle, joka tykkää isoista koruista.

- Menopaluu – design -nimellä myymäni uniikit korut edustavat muotoilua, jossa korun käytettävyys ja visuaalisuus ovat tasa-arvoisessa asemassa. Ne on suunniteltu pukeutumisen viimeistelyyn ihmisille jotka haluavat yksilöllisiä ja puhuttelevia ratkaisuja, Jaana toteaa.

 

Sormus voi olla myös näyttävä ja iso!

Vanhoja esineitä yhdistämällä saa puhuttelevia asetelmia.

Jaana Tuomisto tekee ensin tämän kuparin mekon, jonka avulla hän vedostaa grafiikkaa.

Tuloksena voi olla vaikka tämän näköinen grafiikan lehti.

Kuva kaiverretaan ensin puulle ja siinä olevaa kuvaa vedostetaan paperille. Vanhasta kirjan kannesta saa kauniin taulun, kun siihen painaa perhosen kuvan.

xxxx

Tämä jos mikä on kierrätystä! Vanhat villapaidat kohtaavat kulahtaneet tuolit. Jaana nostaa neljä erilaista tuolia Museokadulle kaupan ulkopuolelle.

- Niitä kuvataan uskomattoman paljon. Erityisesti aasialaiset turistit tykkäävät niistä, Jaana kertoo.

7. DREAM

Jaana Tuomiston galleria, kauppa ja työhuone.

Museokatu 7, 00100 Helsinki

Aukioloajat :

ti - pe 11 - 17

la 12 - 16.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joulun alla joka paikassa on paljon joulumyyjäisiä, joista löytää kekseliäitä lahjoja lähipiirille.  Kumpulan kylätilan joulumyyjäisissä Helsingissä oli mukava tunnelma.

Myyjiä pieneen tilaan mahtuu parikymmentä. Suurin osa on innokkaita käsityöharrastajia, muutama tekijä on hiukan ammattimaisempi. Vanhemmilta myyjiltä saa aina yhtä ihania ja tarpeellisia villasukkia, nuoremmilta vaikkapa mäyräkoirapehmoja.

Pipityyny lohduttaa

Ihana lahja vauvalle ja taaperolle olisi Virpi Koskimiehen myymä lorupussi. Kaunis pussi on pullollaan lyhyitä loruja, jotka ovat pääosin eläinaiheisia.

- Ne ovat äitini Liisa Mäkelän käsialaa. Toivon kovasti, että hän julkaisee vielä oman lastenrunokirjan. Lorupussi oli hauska yhteistyö, minä vastasin suunnittelusta ja ompelin pussit kirppareilta löytyneistä kierrätyskankaista.

Virpi tekee myös kauniita ”pipityynyjä”, joilla lapsen pieni kipu unohtuu. Pussin sisällä kauranjyviä, ja sitä kannattaa pitää kylmässä. Jokaisessa tyynyssä on oma loru.

Pyörä kaatui, polveen koski
kipu itkun nostatti
pipityynyn kylmä poski
kyynelsilmän kuivatti

Mauri-mäyris kainaloon

Erja Koivunen myy hauskoja hiuspinnejä, joiden kuvioina oli niin kettuja, pöllöjä kuin auringonkukkiakin. Lisäksi hän myy neuleilla ja kankailla päällystettyjä nappeja ja esimerkiksi lasinalusiksi laminoituja Helsingin puhelinluettelon sivuja. Kaikenlaista pientä ja kivaa.

– Ompelen, neulon, leikkaan, kirjon ja askartelen kaiken itse. ”Tehdas” on kotonani Sipoossa. Tuotteitani voi ostaa verkkokaupasta, mutta enemmän tämä on elämäntapa kuin työ. Päätyöni on hoitaa lapsiani.

Erjan verkkokaupan nimi on Royal B*tch Craft Shop. Se löytyy googlettamalla.

Hiuspinnejä on 25 erilaista auringonkukasta hämähäkkiin! Hiuspinni maksaa 6,50 euroa.

Neulotuilla napeilla saa takkiinsa taatusti persoonallisen viimeistelyn. Erja neuloo kankaan ja päällystää napit, värejä on vaikka kuinka paljon. Yksi nappi maksaa 3 euroa.


Erjan naapuripöydässä Terhi Varalahti myy pehmomäyräkoiria. Kuinka ihana lahja lapselle olisikaan kotimainen Mauri-mäyris (22 e) kiinalaisen pehmon sijaan!

Terhillä on verkkokauppa, josta voisi ostaa muitakin mäyris-tuotteita, esimerkiksi pinssejä, heijastimia ja kasseja. Terhin ja Erjan tuotteita voi ostaa Knehtilän luomutila Hyvinkäällä, joulumarkkinat lauantaina ja sunnuntaina 13.-14.12. kello 10–15.

– Mäyräkoira on innostava hahmo, mutta minulle ei edes ole mäyräkoiraa, vaan kissa, Terhi nauraa.

Käsityöllä ei rikastu

Sisarukset Eila Autere ja Tuula Nousia olivat kasanneet myyntipöydän omista käsitöistään. Eila tekee koruja ja Tuula kutoo ihania vauvasukkia ja pipoja.
Eila asuu Mikkelissä ja välillä siskokset ovat myyneet sielläkin torilla ja naistenmessuilla.

– Mutta eihän käsityöllä ansaitse, hyvä kun saa edes omansa takaisin. Myyjäisissä pöydät ovat valitettavan kalliita, 30–50 euroon muutamalta tunnilta. On ihan mahdollista, että myynti ei ole edes tuota. Silloin jäisi siis tappiolle.

Tämä on todentotta ongelma. Jokainen innokas käsityöntekijä tykkäisi kokeilla tuotostensa myymistä myyjäisissä. Kaikki tietävät, että käsityöllä ei rikastu mutta kun saisi edes uudet lankarahat takaisin.

Samaa sanoo myyjäisissä toista kertaa oleva Saija Flinkkilä. Hän kertoo nettotuoton kolmen tunnin myyjäisistä olleen 41 euroa.

– Mutta tunnelma on hyvä ja pöytä kohtuuhintainen, 15 euroa. Paljon porukkaa on pysähtynyt katselemaan ja ostamaankin taiteltuja kirjojamme ja tölkin nipsuista tehtyjä rintakoristeita.

Saijan pöydässä on ennen näkemättömän kekseliäs koru: vanhaa silmälasin linssiin on porattu reikiä ja niihin virkattu erittäin ohuella langalla pitsiä. Tässä olisi ainakin erikoinen ja uniikki lahja kenelle vaan.

 

Kommentit (2)

Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat