nukenvaatteet, mekkotehdas, kalastajan vaimo, käsityökirjat
nukenvaatteet, mekkotehdas, kalastajan vaimo, käsityökirjat

Johanna Alvestad tunnetaan kauneutta ja elämäniloa huokuvasta Kalastajan vaimo -blogista, jossa hän kertoo elämästään Norjassa.  Yksi blogin teemoista on itse suunnitellut persoonalliset neuleet, joista osa on nyt koottu kirjankansien väliin. Mukana on myös uusia, julkaisemattomia ohjeita.

Osa ohjeista sopii vasta-alkajille mutta suurin osa on tosiharrastajille eli tottuneille neulojille. Kirja on kuvitettu Alvestadin ottamin tunnelmallisin valokuvin. Se on kauttaaltaan hyvin tyylikäs ja harmoninen. Kirjassa on 25 ohjetta siskon ponchosta raidalliseen minihameeseen.

Martta on muhkean lämmin, modernin selkeä ja tyylikäs neule. Marttaa voi pitää takkina syyspäivinä ja talven kylmyydessä vilukissa pukeutuu siihen sisälläkin.

Huovutetut pohjalliset on mukava ja käytännöllinen lahja. Tähänkin käy jämälanka, mutta sen pitää olla 100 % huopuvaa villaa. Neulo tasona pala, huovuta pesukoneessa ja leikkaa vanhan pohjallisen mukaan.  Helppoa! Alvestad kirjoittaa, että korkokenkäkin istuu paremmin jalassa, kun on ”villasukkapohjallinen” mukana.

Huovutetut lapaset ovat loistotyö aloittelijalle, koska käsialan ei tarvitse olla tasaista ja hienoa.  Huovutetut lapaset syntyvät tottuneen neulojan hyppysissä parissa illassa.


Joulukalenteri, tässä ihana idea ensi jouluksi!

Jos nyt aloittaa, niin voi ehtiä valmiiksi.... Joulukalenterit taskut on virkattu tai neulottu jämälangoista – vaikkakin tosi harmonisesti valitut vaaleat värit! Numerot  on kirjailtu punaisella langalla. Lopuksi ompele taskut tukevasti paksulle, pienelle pöytäliinalle tai muulle kankaalle.

Nukenvaatteita lapsenlapsille

Nyt isoäidit tarkkoina! Tämä kirja auttaa ompelemaan ihania nukenvaatteita lapsenlapsille. Nukenvaatteiden viehätys on siinä, että ne ovat aivan oikeita vaatteita pienoiskoossa.

Viiden lapsen isoäiti Tarja Helena on suunnitellut ja ommellut sellaisia nukenvaatteita, joita hän tykkäsi pukea lapsuudessaan omille nukeilleen.
Kirjassa on 30 asukokonaisuutta. On nukenvaatteita ulkoiluun, kesähelteille, päiväunille sekä juhliin. Tarkkojen ohjeiden lisäksi kirjassa on myös kaava-arkki.

Kukallinen tunika, pikkupöksyt ja hattu on mukava syntymäpäivälahja kesällä päiviään viettävälle pikkutytölle.


Keltainen hihaton mekko on tyylikäs asu nuken kesäisiin juhliin.  
Laskostettu etumus tekee siitä ”oikean” näköisen ja hattu sekä käsilaukku viimeistelevät juhlatyylin.


Vaaleanpunainen hihaton mekko, mamelukit ja lierihattu ovat niin lyömätön yhdistelmä, että tämä meni varmasti kaupaksi myyjäisissäkin. Ei muuta kuin valmistautumaan joulumyyjäisiin!


Vaaleansininen pilkullinen hame, alushame, punainen pusero ja päähine on niin ihan yhdistelmä, että olisi lapsena huutanut onnesta, jos olisin saanut tämmöisen. Sitä paitsi nuken vaatteita on älyttömän mukava ommella. Nyt näpertämään, mummut ja kummit!

Ihana mekkotehdas aikuisille

Mekkotehdas aikuisille on aivan ihana selailuteos, vaikka ei aikoisikaan ommella. Kirjan kuvaajan Krista Keltasen satumaisten kuvien myötä lukija pääsee mielettömään mekkotunnelmaan ympäri Suomen.  

Kuvat ovat upeita ja saavat himoitsemaan mekkoja. Niissä nautitaan yöttömästä yöstä Lapissa ja kurkistetaan kauniisiin koteihin. Mekkotehtaan mekkomallit ja ohjeet ovat Mekkotehdas-blogista tuttujen Kirsi Etulan ja Sunna Valkeapää-Ikolan käsialaa.  On viehättävää, että he ovat antaneet mekoille suomalaisen naisen nimiä.  Heidän omat esiäitinsä olivat nimeltään Vilma, Hilma, Helvi, Tyyne ja Inger-Anni.  Jokainen on saanut oman nimikkomekon!

Mukana on kaavat kymmeneen ihanaan arki- ja juhlamekkoon. Mukana on koot 34-46 sekä yksi tytön mekon kaava. Kirjassa on myös kaavat kesäisen kassin, meikkipussin ja huivin ompeluun. Mukana on myös ohjeita mekkomallien muunteluun, ompelun haastaviin kohtiin ja materiaalivalintoihin.


Selma-mekko on ommeltu ohuesta, laskeutuvasta kankaasta. Esimerkiksi puuvilla-, viskoosi- tai sekoitekangas on hyvää tähän. Huippumukava Selma-mekko sopii monenmuotoisille naisille. Suoralinjaisen Selman ompelu onnistuu aloittelijaltakin, mutta saumaan ommellut tasku tuovat lisähaastetta tottuneelle ompelijalle.


Inger on monikäyttöinen mekkomalli, jonka siroon ja istuvaan yläosaan on helppo yhdistellä koruja ja huiveja. Helman pituutta ja poimutusten määrää on helppo muokata mieleisekseen.

Kirsi Etula, Sunna Valkeapää-Ikola : Mekkotehdas aikuisille, WSOY 2015, hinta 24,50 e.

Johanna Alvestad: Kalastajan vaimo, suosikkineuleita ja suloista arkea. Schildts & Söderströms  2015, hinta 29 e.

 Tarja Helena: Nukenvaatteita isoäidin tapaan, Moreeni 2015. Hinta 25 e.

Kommentit (4)

6/4 | 

Nukenvaatekirja vaikuttaa myös todella kivalta. Mikä ihana lahjaidea - niin isoäidille kuin sitten, lopputuotosten kautta, nuken äidille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla