Taito Itä-Suomi toimii Etelä- ja Pohjois-Savossa, ja se on osa valtakunnallista käsi- ja taideteollisuusjärjestöä Taitoliittoa. Kenkävero Mikkelissä on yhdistyksen tunnetuin toimipaikka. Lisäksi yhdistyksellä on Taito Shoppeja ja käsityökeskuksia kahdeksalla paikkakunnalla. Niillä järjestetään käsityökursseja harrastajille.

Vuoteen 1969 pappilana toiminut Kenkävero on tunnelmallinen ympäri vuoden auki oleva käyntikohde. Siellä on kauniisti restauroituja rakennuksia Saimaan rannalla, vehreä puutarha, laadukas käsityömyymälä, erillinen käsityöläisverstasmyymälä sekä markkinahumua erilaisissa tapahtumissa. Kuten nyt vaikka tämä käsityöyökerho lokakuussa!

Illan "kattaus" kuulosti niin hulvattomalta, että lähdin Helsingistä Mikkeliin varta vasten tähän tapahtumaan. Periaatteessahan kyse on yksinkertaisesta asiasta: kutsutaan ihmiset tekemään käsitöitä yhdessä, ja samalla myydään tarvikkeita ja markkinoidaan jotain omaa toimintaa. Mutta tämän voi tehdä tylsästi tai hauskasti.  Minusta Kenkäveron porukka oli onnistunut saamaan niin  käsityötapahtuman ennakkomarkkinointiin kuin toteutukseenkin paljon uutta, kuplivan hauskaa ja innostavaa.

Käsityöyökerho pappilassa perjantaina 12.10. klo 18 - 24

Yökerhossa kokoonnutaan tekemään yhdessä käsitöitä samalla nauttien kuohuvaa, herkkuja sekä muuta ideaa antavaa tarjoushintaan. Käsityöyökerhoon voi tulla tekemään omia keskeneräisiä käsitöitä tai
ostaa paikan päältä tarvikkeita ja aloittaa uuden käsityön. Kenkävero tarjoaa ilmaisen ohjauksen. Talo tarjoaa kierroksen kello 20. Illan viimeinen tanssi sukkien kanssa kello 23

Happy hours​

Kalkkimaalit -50%
Herkkulautanen 15,-

Yökerhon menu Rennoin rantein

Tehdään yhdessä hyvää 
Kokeile ​Roosa nauha -kanavatyön tekoa tai aloita oma. Dj Anne Ossi 

Lankakaruselli

Mennään sekaisin langoista, tutustu sukan karusellikantapään neulomiseen, kokeile uusia puupuikkoja ja Lana Grossa villasukkalankaa. Dj Erja Mellblom

Tupsukonemasiina

Tutustu tupsupinnan tekemiseen. Dj Juhani Kuokkanen ja Verna Immonen

Nahkapaperi - mitä ihmettä

Aivan uusi materiaali jota voi ommella. Mitä siitä tekisin? Dj Päivi Torikka

Maalissa kalkkia

Kalkkimallilla kaikkea ihanaa. Dj Juhani Kuokkanen ja Verna Immonen

Valohimmelipaja

Tee valohimmeli tai tuunaa oma valohimmeli. Dj Aira Ikonen

Lankamaakari

Myy lankoja ja tarvikepaketteja. Dj Anne Pitkänen

Kukkaloistoa

Dj Neiti Neilikka

 

.

Pappilaravintola on niin kaunis, että sen kaikissa huoneissa viihtyisi käsitöitä tehden. Valohimmelipajassa riitti porukkaa. Se onkin yksi Taito Itä-Suomen hittituotteista niin tarvikepaketteina kuin kurssinakin. Himmeleihin on valmiiksi mitoitettu ja ohjeistettu tarvikepaketti. Valohimmeliin tulevat valosarjat on tilattu mittatilaustyönä, joten ne sopivat pituudeltaan ja valojen tiheydeltään täydellisesti malliin. Sähköjohdon pituus on 10 metriä ja valot sopivat myös ulkokäyttöön. Himmelimalleja on kolme.

Valohimmelin jälkeen Taito Itä-Suomen porukka keksi valaisevan lintulaudan! Se on suunniteltu ulkokäyttöön, mutta toimii toki sisätiloissakin vaikkapa joulunaikaan pikkutonttujen kotina. Valaistun lintulaudan voi käydä tekemässä kurssilla, jossa jokaiselle on varattu valmiiksi leikatut akryylilevyt, laitteet kaivertamiseen ja taivutteluun.

Tämä pieni yksityiskohta viihdytti minua eniten: jokaiselle pisteelle oli suunniteltua oma suositusjuoma. Valohimmelin teossa se olisi skumppakuningatar. En tiedä kuinka paljon suositusjuomia meni, eikä alkoholin nauttiminen tietenkään ole mikää pääsasia kenellekään kässäpajassa. Mutta hauska keksintö tämä oli. 

​Kenkäveron toiminnanjohtaja Anne Ossi opasti Roosa nauha -kanavatyön tekemistä.

Hän kertoo yökerhon syntyneen viiden naisen ideointisessiossa.

- Halusimme jotain rentoa ja uutta, pappilassa helposti jäykistellään. Käsityöt ovat kauhean suosittuja, buumi vaan kovenee, ei mitään merkkejä hiipumisesta. Mukavaa yhdessä tekemistä. Mutta naiset haluavat mukavaa fiilistä ja yhdessä tekemistä, ja sitä yritämme nyt tarjota, Anne Ossi kertoo.

Anne Ossi kertoo, että he odottavat juuri Puolasta tehtaalta tuhannen metrin rullaa kanavatyönpohjaa.

- Teemme tarvikepaketteja valmiiksi myyntiin kotikutoisesti autotallissa. Pakko tehdä itse, kun ei ole koneita tähän. Langat pitää myös leikata tietynpituisiksi. Meillä on yhteistyötä Savoset-monipalvelukeskuksen kanssa, jossa kehitysvammaiset pakkavaat ja leikkaavat tuotteita. Ulkoistamme homman heille, kunhan ensin itse kokeilemme sen.

Kanavatyökankaasta tuotteeksi -kurssi kokoontuu kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla aloitetaan kanavatyön ompelu ja annetaan ohjeet kuinka valmistat työn valmiiksi kotona. Kurssilla voit valita valmiin Ebba Masalin kasvitauluaiheisen tarvikepaketin tai aloitaa työn Kukkaniitty -kanavatyökankaalle. Toisella kerralla ohjeistetaan kuinka kirjotusta kankaasta ommellaan tuotteita, tyynyjä, kasseja ja pussukoita.  

 

Kanavatyö taipuu ihan miksi vain, vaikkapa kukkaroksi.

Kaikki roosa nauha -langat sopivat myös kanavatöihin.

Ostin näin herkullisen sapastelulautasen ja kuohuviinin neuletyön kaveriksi.

 

 

Neiti Neilikka on sisustuksellinen kukkakauppa Mikkelissä, jossa järjestetään myös monenlaisia kukkatyöpajoja.

Tea Pulkkinen opasti tekemään herkän yksinkertaista ovikranssia.

 

Erja Mellblom opasti sukan karusellikantapään neulomiseen. Siitä oli todella moni kiinnostunut!
 

 

Ja tähänkin pajaan oli mietitty mutkaton janonsammuttaja, olut.

Verna Immonen on myyjänä myyjänä Mikkelin Kenkäveossa ja Taitoshopissa. Lisäksi hän pitää kursseja kalkkimaalauksesta ja tästä "tupsukoneesta", jonka kanssa hän poseeraa.

- Tupsutyyny on tosi vanha keksintö, mutta noussut taas esille. Kurssilla ihmiset haluavat yleensä tehdä tyynynpäällisen joko niin, että niitä on kaksi molemmin puolin tai vain toinen tyynyn pinnalla.

 

"Tupsukone" on hyvin yksinkertainen vehje, mutta sillä voi valmistaa tupsumattopintaa helposti ja nopeasti. Taito Itä-Suomen eläkeläisten päiväkursseilla ovat seniorit valmistaneet itselleen oman tupsulaitteen. Toistaiseksi niitä ei ole vielä myynnissä, mutta tupsukursseilla jokaisella on käytössä oma kone. 0

 

 

 

 

Helpolla kalkkimaalilla voi uudistaa vaikka vanhat joulukoristeet ja kodin muut sisustustuotteet helposti. Hyvin peittävä kalkkimaali sopii lähes kaikille pinnoille. Kulutusta kestävän pinnan saat lakalla tai vahalla.

 

Käsityöyökerhossa oli hyvät alennukset kalkkimaaleista ja edullisesti laatikoita myytävinä maalaushimoon.

Harvoin pääsee näin tunnelmalliseen paikkaan neulomaan, ja vielä ruokaa ja juomaakin ihan vierellä ostettavissa.

Nahkapaperi on suosittua osaksi varmasti kasvisruokabuumin takia. Nahkapaperi on sekoitus paperia ja kangasta, joka näyttää nahalta. Nahkapaperin erilaiset ominaisuudet mahdollistavat paperin monipuolisen käytön, sitä voi esimerkiksi ommella, silittää, maalata ja jopa pestä. Nahkapaperia voi myös ommella käsin.

Anne Pitkänen esitteli ja myi Taito Itä-Suomen lankoja ja lankapaketteja. Ihkauusi tuote on lankavahti, jonka kenkäverolaiset olivat bonganneet messuilla. Tuiskulan kotikolo tekee Vanerikko-tuotteita laadukkaasta suomalaisesta koivuvanerista Köyliön Tuiskulassa.

 

Näin kaunista oli Kenkäveron läheisyydessä lokakuussa.

Mutta käsityöihmisille riittää kiinnostavaa puuhaa Kenkäveron myöhemminkin. Yötapahtuma on 5.12. kello 14- 24. Silloin sadoin ulkotulin valaistussa pappilan pihapiirissä voi nauttia kuuman glögin tai joulumakkaran. Myymälät, leivintupa, rantakahvila ja päärakennuksen ravintola ovat auki puoleenyöhän saakka. Yli 30 käsityöläista myy tuotteitaan pihapiirissä. Tarjolla on koruja, kynttilöitä, risutöitä, kudonnaisia, kodintekstiilejä, huovutettuja tuotteita, villasukkia, barbin vaatteita, sisustustekstiilejä, asusteita, kortteja, leivonnaisia, glögiä....

www.kenkavero.fi/yotapahtuma

Lasten joulutapahtuma Kenkäverossa lauantaina 24.11.

Kenkävero

Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli
Puhelin 0440 162 270 • myyntipalvelu@kenkavero.fi
Auki ympäri vuoden ma-pe 10-18, la 10-16, su 10-18

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla