Jenny Saarimaa on keksinyt hauskoja heijastavia asusteita kokonaisen kirjan täyteen. Ne ovat yksinkertaisia, hauskoja, elegantteja ja hullutteleviakin tapoja muuttua näkyväksi pimeässä.

Ja kerrottakoon aina tämä asia: heijastavista materiaaleista valmistetut asusteet, korut  ja tuotteet eivät ole heijastimia. Ne antavat hyvän lisän pimeässä, mutta standardisoitu heijastin on syytä olla myös mukana.

Kirjassa on tosi hauskoja tuotteita, joita voi antaa vaikka joululahjaksi. Pipoihin saa heijastavuutta neulomalla mukaan heijastavaa lankaa. Hapsurannekkeet ja hapsupoletit ovat ihan uutta tehokasta näkyvyyttä. Koska käsie heilutellaan, heijastavat hapsut heiluvat mukana ja kävelijä näkyy hyvin pimeässä.

- Minulla on todella paljon heijastimia! On ommeltuja merkkejä, hakaneulakiinnitteisiä ja nipistinkiinnitteisiä heijastimia,                 heijastavasta langasta tehtyjä asusteita kuten pipo, tumput, kaulahuvi ja säärystimet. Heijastuskankaasta olen ommellut pikku laukun, jousikiinnitteisiä heijastimia, roikkuvia valoheijastimia ja lenkkikiinnitteisiä valoheijastimia, Jenny Saarimaa kertoo.

Jennyn lempiasuste on heijastava ja hyvin näkyvä lettipipo sekä heijastavat rannekkeet tai tumput.

Jenny on tekstiili- ja vaatetusalan ammattilainen. Hän opetti vaatetusompelua ja suunnittelua käsi-ja taideteollisuus oppilaitoksessa. Tällä hetkellä hän opettaa suutarilinjalla Ammattiopisto Tavastialla Hämeenlinnassa.

 

Kengännauhat huijaavat näissä säärystimissä silmää, ja näyttää siltä kuin jalassasi olisi pitkät saappaat. Jos pidät säärystimiä ylös asti yksinkertaisina, tarvitset siis pidemmät nauhat, ja mitä lyhyemmät nauhat pujottelet, sen enemmän voit taittaa säärystimiä kaksin kerroin. Näitä säärystimiä voisi varmaan vielä pidentääkin, tarkenisi paremmin myös hame päällä.

Nirunarusäärystimet

Tarvikkeet
•heijastusneulelankaa noin 300 g
•pitkät kengännauhat (luistinnauhat) tai anorakkinyöriä

Mallineule
2 o, 2 n -joustinneulos = neulo vuorotellen 2 silmukkaa oikein ja 2 nurin.

Kokeile käsialaasi neulomalla mallitilkku joustinneuletta ja valmista säärystimet seuraavan perusohjeen mukaan.

Laske tarvitsemasi silmukkamäärä ja luo silmukat kahdelle rinnakkain olevalle puikolle. Muista aloittaa
sopivan löyhästi, ettei reunasta tule liian kireää.

Aloita joustinneuleen neulominen ja jaa samalla silmukat neljälle puikolle. Parillinen määrä silmukoita puikolla
on suositeltavaa.

Neulo 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta 40 cm. Lopeta sen puikon päähän, missä alun langanpää roikkuu. Päätä silmukat. Pujota langanpäät
piiloon. Tee toinen säärystin samalla tavalla.

Pujota kengännauhat säärystimiin.

Heijastusta kypärään

Lähdin piipahtamaan pyörällä kaupassa ja nappasin pyöräilykypärän naulakosta. Mitenkähän saisin kypärääni lisää näkyvyyttä? Muistin kuinka lukioikäisenä tyhjensin äidin sipulipussin ja muokkasin sen nutturaverkoksi. Siispä sipulipussia tekemään.

Tarvikkeet

heijastavaa neulelankaa noin 50 g

kuminauhaa noin 60 cm

Voit virkata sipulipussin omilla mitoillasi, ohessa olevan perusohjeen mukaan tai esimerkiksi netistä löytyvillä ohjeilla.

Ohjeessa käytetyt lyhenteet

kjs = ketjusilmukka

ps = piilosilmukka

ks = kiinteä silmukka

 

Virkkaa 8 kjs ja yhdistä ne piilosilmukalla renkaaksi. Mitoita silmukoiden määrä kypärän kokoon.

Virkkaa 8 kjs ja kiinnitä lenkki renkaaseen kiinteällä silmukalla. Tee vielä 7 samanlaista lenkkiä.

Tee viimeinen eli 8. lenkki virkkaamalla 4 kjs ja yhdistä se pylväällä renkaaseen. Näin saadaan seuraavan kerroksen aloitus keskelle lenkkiä.

Tee seuraava kierros virkkaamalla 8 lenkkiä, jotka yhdistät edellisen kierroksen lenkkeihin aina ks:lla. Päätä kerros aina pylvääseen.

Jatka kerroksia kunnes suojus on oikean kokoinen. Lisää jokaisella uudella kierroksella lenkkeihin aina 1 kjs.

Pujota kuminauha reunaan, kokeile oikea mitta ja solmi kiinni. Sitten vain verkko kypärän päälle!

 

 

Jenny Saarimaa on keksinyt hauskoja, hulluja ja elegantteja tapoja ommella heijastavia asusteita. Niitä ovat hapsurannekkeet, säärystimet, pyöräilykypärän verkko ja koiran talutin.

Jenny Saarimaa: Välkyt vanttuut ja muita heijastavia asusteita. Karisto.

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla