Kirjoitukset avainsanalla pääsiäisaskartelu

Kun pyörii hetken Facebookin erilaisilla käsityöpalstoilla ei voi kuin ihmetellä käsityön tekijöiden loputonta kekseliäisyyttä. Aloituskuvassa olevat Diana Gustafssonin pääsiäiskukot ovat kerrassaan hurmaavia. Ne on tehty vanhoista pöytäliinoista, jotka ovat olleet osin risaisia ja tahraisia. Diana myy kangaskukkoa 12 euron hintaa Salossa pääsiäismarkkinoilla keskiviikkona 12.4. ja Kemiönsaaressa pääsiäislauantaina 15.4.

Anne Kivistön kepeä pääsiäiskranssi on hurmaava! Pohjana on styroksinen kranssipohja, jonka päälle Anne on liimannut höyläyslastua. Lopuksi siihen on suihkautettu vaaleanvihreää ja valkoista spraymaalia ja koristeet.

Jaana Karvosen‎ ulko-oven pääsiäiseen päivittävä pajunkissakranssi on mykistävän hieno.

- Mutta toista en tee, oli sen verran työläs, hän nauraa.

Jaana näpersi kranssia nelisen tuntia. Pajujen leikkaaminenkin sopiviksi oli oma hommansa.

Irene Lehtinen-Verbo virkkasi lapsilleen noidan hatut pääsiäistä varten.

- En suostunut ostamaan kaupasta valmiita, onneksi tykkäsivät näistä. Lankana on Novitan Flip flop.

Näitä hattuja voi käyttää myös Halloween-juhlissa.

 

Annika Hermunen teki uudenlaiset virpomisoksat. Hän ei halunnut sählätä saksilla, teipillä tai rautalangalla.

- Kukat tein värillisistä muffinivuoista, pari höyhentä kylkeen ja lahjanaruun tiukasti kiinni, narulla oksaan solmulla kiinni ja valmista tuli!

Tiesitkö muuten, että Pohjanmaalla virvotaan vasta lankalauantaina? Vanha kansa uskoi, että noitia on liikkeellä juuri pitkänperjantain jälkeen. Ja jo ennen virpomisperinnettä lapset kulkivat lankalauantaina talosta taloon viemässä pääsiäiskortteja ja toivottamassa hyvää pääsiäistä. Pohjanmaalla poltetaan myös pääsiäiskokkoa, jolla karkotetaan noitia.

Sisko Koivulan ovea koristaa tämä yksinkertainen pajunkissanippu. Ovikoristeen ei tarvitse aina olla kranssin muotoinen.

 

 

Hanna Lehtonen on tehnyt sukkahoususiilit. Onneksi rairuoholla on vielä viikko aikaa kasvaa.

Sukkahousuista tehtävät pääsiäisukonpäät tuntuvat olevat tosi suosittuja nyt.

Näitä tarvitset:

- vanhat sukkahousut
- värillistä narua
- nappeja tai askartelusilmiä
- lankaa
- multaa, rairuohon siemeniä

Tee näin:

1. Leikkaa sukkahoususta pala - polven alapuolelta ja koko reisiosa mukaan.

2. Tee solmu tai sulje alaosa polven kohdalta. Laita multaa noin 10 cm verran sukkahousuosan pohjalle. Jätä solmu alle piiloon.

3. Muotoile pyöreäksi ja muotoile päälle nenä jonka sisään laitat multaa ja suljet langalla. Tee myös pyöreät korvat. Kiinnitä ukolle silmät. Suun voit ommella narusta ja ukolla voi olla myös vaikka silmälasit, viikset jne !

4. Lisää multaa toiset 10 senttiä. Muotoile otsa ja päälaki. Ennen kun suljet pään, kylvä rairuohon siemenet päälaelle ja kastele runsaasti. Laita pään alle vati.

Vähän ajan kuluttua siili näyttää tältä.

Ja lopulta tältä!

 

Jenni Karjalainen  keksi tavan, jolla pajunkissoja voi kihartaa.

- Laitan oksat lämpimään veteen tunniksi. Kierrä ne puuriman ympäri (minulla oli suksisauvat lähettyvillä!). Kiinnitä aloituspää tiukasti kiinni narulla tai vaikka hiuspompulalla. Kiinnitä narulla myös matkanvarrelta. Sitten vain kuivamaan pariksi päiväksi, narut poikki kiharat oksat ovat valmiita.

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Haminalainen Miia Alatalo teki narsisseilleen hauskat korit illmapallon päällä. Näin se sujui:

- Kiehauta sokeri-vesiseos, esimerkiksi  1 dl vettä ja 1 dl sokeria. Laita ilmapallot alustan päälle ja ala latoa niiden päälle vessapaperia. Kostuta paperi jäähtyneellä sokerivedelle joku sivelemällä pensselillä tai suihkuttamalla sumutuspullolla. Sitten ladotaan lisää paperia ja kostutetaan, kunnes pallo ei kuulla läpi,  Miia neuvoo.

Hän antoi pallojen kuivua vuorokauden, sitten poksautti ilmat pois pallosta, muotoili pohjaa tasaiseksi ja leikataan reunat sahalaitaiseksi. Lopuksi hän viimeisteli paperirukkun serveteillä. 

- Maalatakin voisi, ja sokeriveden korvata vesi-erikeeperseoksella, hän sanoo.

Näin pääsiäishenkisen asetelman Miia loihti heinästä ja pajunkissoista.

 

Euralainen Eija Kause on  koristellut paperiruukun reunaa polvekenauhalla ja koukkunauhalla ja sitonut vielä pitsin ympärille. 

 

Eija teki myös hauskoja pääsiäismunia samalla tekniikalla.

Avoimiin muniin saa kaikenlaisia hauskoja asetelmia. Näihin voi piilottaa vaikka pääsiäismunia lapsille! Näiden tekeminen onnistuisi varmasti lastenkin kanssa! Ja raaka-aineet ovat arkisia ja edullisia.

 

Helsinkiläinen Sirpa Kuosmanen‎ on huovuttanut kauniita pääsiäiskoristeita styroksimunista.

 

Helsinkiläinen Anette Nässling‎ antaa kiinnostavan vinkin: tyhjäksi puhalletut pääsiäismuna voi päällystää ketjusilmukkapötkölää.

Kommentit (3)

Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat