Vanhoissa kirjoissa on upeita kansia ja selkämyksiä. Ne ansaitsevat saada uuden elämän kauniina kynttilänjalkana. Koristeeksi sopii vaikka vanhat pitsit ja korut, jotka pääsevät näin esille kätköistään. Näin teet taatusti uniikin kynttilänjalan itselle ja lahjaksi. Paloturvallisuus otetaan tietysti huomioon niin näissä kuin missä tahansa muissakin kynttilänjaloissa.

 

Näitä tarvitset

kaksi vanhaa paksua kirjaa

kaksi vanhaa metallista kynttilänjalkaa

koristeeksi pitsiä ja koru

mattoveitsi

kuumaliimaa ja  kuumaliimapistooli

kynä

 

Tee näin

1. Irrota kynttilänjaloista kynttilänpidikkeet niin, että niihin jää vähintään parin sentin korkuinen kiinnitysosa kiinnitettäväksi kirjan väliin. Usein kynttilänjaloista saa irrotettua osia kiertämällä kierteitä auki.

2. Suunnittele kynttilänpidikkeiden kohdat kirjojen yläosaan sopivalle etäisyydelle toisistaan ja merkkaa paikat kynällä. Avaa kirja keskeltä ja piirrä kynttilänpidikkeen kiinnitysosan muoto kirjan sivun ylälaitaan. Tee samoin molemmille pidikkeille.

3. Kaiverra mattopuukolla kiinnitysosalle sen muotoinen kolo kirjaan; huomio kaivertaessasi, että kolo tulee kirjan keskelle paksuussuunnassa. Kiinnitä kynttilänpidikkeet kuumaliimalla koloihinsa. Liimaa kirjat kansistaan yhteen.

4. Koristele kirjakynttilänjalka kietaisemalla sen ympärille pitsiä. Kiinnitä pitsi korusoljella. 

 

Vinkkejä

* Tee kirjakynttilänjalka lahjaksi saajalle merkityksellisistä kirjoista. Tasavuosilahjaksi voit etsiä antikvariaateista päivänsankarin syntymävuoden kirjoja.

* Käytä kirjakynttilänjalan koristelussa mielikuvitusta; koristeeksi sopivat vaikkapa sulat, valokuvat, korut ja narut – mahdollisuuksia on loputtomasti!

* Vanhoja kynttilänjalkoja ja kirjoja löytää helposti kirppareilta.

* Huomioithan paloturvallisuuden - älä jätä palavia kynttilöitä vartioimatta!

 

Kynttilänjalan malli ja ohje Saija Flinkkilä

Kirjakynttilänjalan kuva Tiiu Kaitalo

 

Mitä muuta vanhoista kirjoista voisi tehdä? Tässä muutama kuvallinen vinkki.

Vanha kirja taiteltuna on kiva ovikoriste. Vanhasta Fakta-tietosanakirjasta irrotettu kartta on kiinnostava tausta. Siihen pistettiin naskalilla reikiä ja ommeltiin nappeja koristeeksi.

Tämä paksu kirja muodosti taiteiltuna lieriön. Hauska koriste sellaisenaan tai sivujen väliin voi laittaa vaikka postissa tulleita joulukortteja tai maksamista odottavia laskuja.

Tämä pienestä kirjasta tehdyn ovikoristeen juttu on vanha kartta: maata nimeltä Neuvostoliitto ei enää ole olemassa.

Kirjojen sivuista voi tehdä monenlaisia hauskoja kortteja.

Tässä kortissa on yksinkertainen idea, vanhasta kirjasta revitty sivu ja käytetty postimerkki liimataan kartongille.

Kirjoista ja sanomalehdistä saa myös yksinkertaisen tyylikästä pakkausmateriaalia.

Pienellä maalaamisella ja repimisellä ilmaisesta materiaalista, vanhan kirjan sivusta saa kiinnostavan ja mietityn tuntuisen kortin tai taustan vaikkapa lahjaksi annettavalle käsityölle. Tämä päälle voisi hyvin laittaa vaikkapa lahjaksi vietävä villasukat.

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla