1. Kenkäveron vanha pappila Mikkelissä on upea, ympäri vuoden avoinna oleva kiinnostava käyntikohde. Katsottavaa ja koettavaa riittää, sillä vanha miljöö on restauroitu huolellisesti ja puutarha on kesäisin upea.

Mutta käsityön ystävän suurin ilo on kotimaisia käsitöitä pursuava tyylikäs myymälä. Kesäisin aitoissa on myös käsi- ja taideteollisuusnäyttelyitä.  

2. Myymälä on iso ja viihtyisä, ja se tuntuu kuin näyttelytilalta. En koe siellä koskaan mitään ostopakkoa kuten yleensä kaupoissa. On vaan niin kiva kaikessa rauhassa tutkailla kotimaisia design-tuotteita.

3. Tällä hetkellä Kenkäveron myymälässä on esillä lappeenrantalaisen Seija Patrosen käsinmaalattuja pääsiäismunia 6.4. asti. Patronen on maalannut ja koristellut reilun 30 vuoden aikana noin 2000 tuhatta erilaista pääsiäismunaa.

Erilailla koristeltuja kanan- ja hanhenmunia on vitriinissä ja niitä roikkuu myös katosta kullanväriseksi maalatuista luudista! Hyvä idea tehdä itselle pääsiäiskoriste.

4. Munien vieressä on niin huovutettuja kuin keramiikasta tehtyjä ihan uuden näköisiä noita-akkoja. Kangasniemellä toimiva Keramiikkakellari tekee veikeitä noita-akkoja ja pääsiäistipuhahmoja. Huopanoitia valmistaa Ateljee Hannetar eli Hanne Alho Jurvassa.

5. Myymälän takaosassa on näyttävä installaatio lapasista. Myynnissä on 250 paria lahjoitettuja lapasia, rakkaudella tehtyjä. Ostamalla 20 eurolla lapaset tukee syrjäytymisvaarassa olevia lapsia, joille tarjotaan vapaita paikkoja käsityökoulussa ja -kursseilla.

6. Pieksämäkeläisen Muotoisa Designin huovutetuissa pannunalusissa on viehättävää kotikutoisuutta. Ovat taatusti kaikki yksilöitä!

7. Tiskirätti Vilippus sisältää elämänviisauksia. Svengiä ja hyviä fiiliksiä. Vähän höpö mutta niin ihanan söpö. Mummona on mahtavaa. Vilippus-tyynyliinoja ja tiskirättejä valmistaa Anne Knuutila Oulussa.

8. Savionni tekee suklaalevyjä, jotka eivät taatusti lihota. Keraamiset suklaalevyt sopivat pannunaluseksi tai saippuan alle. Niitä valmistaa pirkkalalainen valmistaa Riitta Mustakoski.

9. Helsinkiläisen Kati-Riinan koivupuinen koukku, jonka saa itse värittää, on mukava lahja lapselle. Maalaa, väritä ja koristele koukku mieleiseksesi. Maalaamiseen sopivat mm. vesi- tai peitevärit ja maalauksen jälkeen koukku on hyvä lakata esimerkiksi askartelulakalla. Mallit: naistenpaita, miestenpaita, mekko, shortsiasu ja talo

10. Lapuan kankureiden ihanat huovutetut pannunalustat ovat söpöjä kuin karkit.

11. Kalapyyhe sopii mökkituliaisiksi. Sitä valmistaa kuopiolainen Ateljee Keltainen Talo.

12. Mökkituliaisiksi sopii myös Mikkeli-aiheinen lautapeli. Muitakin kaupunkeja on tarjolla, esimerkiksi Kuopio, Warkaus ja Pietarsaari.

Kaikki kaupunkipelit on suunnitellut Heidi Harmanen Pieksämäeltä ja pelien kustantaja on Taito Itä-Suomi ry. Pelit painetaan Pieksämäellä Pieksän Printissä.

13. Kukapa lapsi ei ilahtuisi näistä menopeleistä. Puuautoja ja -prätkiä valmistaa Wärkkärin Olli Kangas Seinäjoella.


14. Oletko muuten ihmetellyt, mistä nimi Kenkävero tulee? Nimestä on monta tarinaa.

Yhden tarinan mukaan Kenkävero -nimitys on saanut alkunsa kansan kirkkomatkoista. Saimaan saaristosta soutaen tullut seurakunta laittoi rannassa kirkkokengät jalkaansa. Kun kengät alkoivat kulua, puhuttiin että nyt maksetaan kenkäveroa.

Mikkelin Kenkävero, myymälä on avoinna ma–pe 10–18, la 10–16, su 10–18.
www.kenkavero.fi
 
15. Koko perheen pääsiäistapahtuma la 28.3. klo 10–16 munakeilausta – trullikoulu – ihanat alpakat – tekemispajoja

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla