Helsingissä Itäkeskuksen Stoan galleriassa on kahden kuukauden ajan mielenkiintoinen osallistavan käsityötaiteen näyttely. Sinne pääsee kätevästi metrolla Helsingin keskustasta.

Yhteen punotut -näyttelyn teokset on valmistettu yhteisöllisesti Concreatives-kollektiivin kanssa, joka yhdistelee käsityöperinteitä sekä punoo ihmiset yhteen käsityön keinoin. Kollektiivin muotoilijoita kiinnostaa, mitä eri sukupolvet ja kulttuurit voivat oppia toistensa käsityöperinteistä. Millainen teos syntyy, kun eri taustoista tulevat taitajat yhdistävät tietotaitonsa?

Näyttelyyn on kiva mennä vaikkapa teini-ikäisen lapsenlapsen kanssa, koska moniin teoksiin voi osallistua. Mikään ei estä myöskään pitämästä kavereiden kesken ompeluseuraa näyttelyn käsityöolohuoneessa. Ja sen jälkeen voi mennä lounaalle Stoan mainioon kahvilaan, jossa on pohjoisafrikkalaista ruokaa.
Eija Zweygberg: Minä ja hän.

Käytännöllistä taidetta, kolean peltituolin voi pehmentää ja uudistaa neuleilla.

Marjo Hanhisalo: Onnellinen vanhuus.

Rumastakin tuolista saa nätin, kun kuorruttaa sen virkaten ja neuloen.

 

Lepo. Design Maria Tolvanen ja Hanni Reinikainen.

Ilmeikäs villahuopa taipuu niin kukkasiksi kuin ryijymäiseksi hapsupinnaksi. Näissä lepotuoleissa voit unelmoida kesän pilvilampaista tai fiilistellä villasukkasäitä.

Käsityöolkkari. Vietä aikaa, hiljennyt, tee käsitöitä. Vapaa pääsy kaikille.

Käsityöolkkarissa voisi viihtyä pidempäänkin, sillä tila on avara ja valoisa. Kaupungissa on harvoin paikkoja, joissa saa istua ilmaiseksi ostamatta mitään. Stoassa on paljon sellaisia paikkoja, pieniä tuoli- ja sohvaryhmiä.

 

Make a wish! Eri puolella maailmaa ihmiset katselevat samoja tähtiä ja unelmoivat samoista asioista. Kansallisuudesta riippumatta haaveilemma rauhasta, onnesta ja tasavertaisuudesta. Näyttelyssä esillä olevan unelmat on kirjottu kankaalle Conreativesin ja Kansainvälisen vapaaehtoistyön sekä African caren toteuttamissa Make a wish -työpajoissa.

www.africancare.fi

www.kvtfinland.org

Voit kirjoa oman unelmasi kirjontakehikkoon käsityöolohuoneessa siellä olevista materiaaleista. Vinkit helpoista kirjontapistoista löydät käsityöolkkarista.

 

Kuka olen, mihin kuulun?

1. Ota lanka.

2. Solmi lanka ensimmäiseen sanaan, joka kuvaa sinua.

3. Poimi itseesi liittyviä sanoja.

4. Kuljeta lankaa valitsemasi sanan naulan ympäri kerran ja jatka matkaa.

5. Päättele lanka solmimalla se viimeiseen sanaan.

Tämän teoksen äärellä voisi viihtyä pidempäänkin ja miettiä elämän filosofisia kysymyksiä käytännönläheisesti lankoja pujotellessa!

Neljän karvan ajatus. Kun katselee lammasta oikein syvälle karvoihin voi sukeltaa pehmeiden ajatusten virtaan. Istu rahille, tunne villan lämpö ja matkusta ajatusten alkulähteille.

Design: Kirsi-Maria Raunio, Marjo Hanhisalo, Meeri Holopainen ja Johanna Lauhiala.

Sananparsia. Suomen kieli on rikas ja rakas, ja täynnä sanontoja, jotka tulevat tekstiilien maailmasta. Poimimme parhaat halattaviksi ja paijattaviksi.

Design: Eija Zweygberg, Tanja Kallio, Kirsi-Maria Raunio,  Marjo Hanhisalo, Meeri Holopainen, Johanna Lauhiala ja Maria Tolvanen.


Yhteen punotut -näyttely/ Concreatives-kollektiivi

lauantaihin 27.1.2018 saakka Stoan galleriassa

Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

www.stoa.fi

Avoimet työpajat. Työpajoissa opetellaan monikäyttöinen makrame-käsityötekniikka ja valmistetaan yhteisöllistä tekstiilitaideteosta näyttelyyn. Työpajat sopivat kaikenikäisille
 

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla