Kirjoitukset avainsanalla vanuneet villapaidat

Kaipaatko ideoita vanuneiden ja kuluneiden villatekstiilien uusiokäyttöön? Rikkinäiset tai muuten käyttökelvottomat villavaatteet pyörivät nurkissa. Niistä saattaa olla vaikea luopua kauniin yksityiskohdan, värin tai mielenkiintoisen neulepinnan takia. Niihin voi liittyä myös rakkaita muistoja.

Vanunutta matkahuopaa tai pesussa kutistunutta vaatetta on mahdoton palauttaa entiseen muotoonsa , mutta se on uusiokäytössä mahtava materiaali. Purkamatonta huopaa on helppo leikata, muokata ja ommella. Tässä blogissa on esillä kuvia töistä, jotka on tehty Sulkavan, Juvan ja Puumalan kansalaisopiston kursseilla. Kaija Huhtisen vetämillä kursseilla tehtiin vuosien mittaan lukuisat määrät uusia ihania käsitöitä vanuneista villapaidoista. Osa opiskelijoiden töistä koottiin kirjaan, josta nämäkin kuvat ovat.

Kaijan motto kaikilla kursseilla on kierrätys. ”Jätettä ei ole olemassa, on vain käyttämättömiä mahdollisuuksia.”

Korkotekniikka on helppo ja hauska

Ota hukkatilkut ja rikkinäiset sukat ja lapset käyttöön korkoteknikalla. Pienet villatilkut voi hyödyntää vaikka kynnysmattoihin tai tyynyihin. Kengän koron pohjan malli on antanut nimensä tälle tekniikalle.

 

Asta Venäläisen tekemänä korkomatto on harmonisen sininen.

 

 

Anja Lempiäisen Kaikenlaista-matto on värien ilotulitusta!

 

Esteri Laukkasen korkomaton kaikki korot ovat kauniisti kirjottuja ja pykäpistoin huoliteltuja.

 

Seija Jänis on tehnyt mattonsa sukulaisten villasukkien kärjistä ja varsista. Siksi sen nimikin on Suku samassa piirissä, suku sulassa sovussa.

 

 

Kaarina Wrightin iloisen värikkäässä matossa on hyödynnetty jopa sormikkaiden kärjet!

 

Inkeri Immonen on hyödyntänyt korkotekniikkaa hienolla tavalla Hattutemppu-seinätekstiilissään. Korkotilkut lepäävät toistensa päällä kuin sulat linnun höyhenpeitteessä. Seinätekstiilin korkopalat on leikattu baskereista ja hyödynnetty napoineen, mikä tuo työhän hauskoja yksityiskohtia. Hattutemppua halkova kaunis villakirjontakuvio on toteutettu kaulaliinaan. Seinätekstiilin pohjakangas on peräisin vanhasta takista.

Kaarina Wrightin jalkarahin päällinen on tehty korkotekniikalla.

 

Korkojen kirjominen on mainio matkakäsityö, sillä se on kevyt ja vie vähän tilaa.

 

Innostuitko? Vanhat vanuneet -kirjassa on muitakin viehättäviä ideoita vanuneiden villapaitojen jatkojalostukseen. Vanutettua materiaalia on helppo työstää kangaskerroksia yhdistäen alike- tai päällikeompeluna. Kirjassa on hienoja peittoja, vaatteita ja kasseja tällä tekniikalla. Punomalla ja laskostamalla vanunutta villaa saa mielenkiintoista pintaa esimerkiksi peittoon ja tyynyyn. Pintaa voi koristella neulahuovuttaen tai kirjoen. Kirjassa on kymmeniä ihania ideoita!

 

Kaija Huhtinen, Anne Kosonen, Riikka Kaartilanmäki: Vanhat vanuneet.

Julkaistu 2013, 136 sivua. Hinta 30 euroa + toimituskulut.

Tilaukset: kaijahuhtinen48@gmail.com

Kommentit (3)

Mervi,joka aikoo kaikenlaista
1/3 | 

Kiitos taas ihanasta makupalasta. Tulen aina hyvälle tuulelle blogiasi lukiessa. Komeron uumenissa on sopivasti huovutettuja villatilkkuja,kunhan saisi aikaiseksi,mutta jospa juuri tästä saisin tarpeellisen kipinän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat