Keraamikko Hannah Weisenberg pyörittää Lapinlahdella kesäisin käsitöitä täynnä olevaa kahvila-galleriaa sen minkä kymmenkuisilta kaksostytöiltään Aavalta ja Saanalta ehtii. Galleriaan kuuluu monia rakennuksia pihapiirissä, joka on kauniissa järvimaisemassa. Kuopioon on 60 km ja Iisalmeen 25 km.

-          Luova Puu syntyi vuonna 2004, kun Lapinlahden kunta kunnosti vanhan1850-luvun  hirsitalon kulttuurikohteeksi. Rakennus oli ollut 9 vuotta tyhjillään.

 Sotien aikana talossa asuivat Kalle ja Liisa Katainen, entisen valtionvarainministeri Jyrki Kataisen isovanhemmat, Hannah kertoo.

Hannahin äiti Raija Weisenberg piti galleriaa vuoteen 2014 asti, jolloin hän menehtyi.

 – Ehdin puhua jatkosta äidin kanssa ja hän oli huojentunut ja luottavainen, kun tiesi, että jatkan työtä, Hannah Weisenberg kertoo.

Boheemissa taidekahvilassa on vaihtuvia näyttelyitä, nyt siellä on Kaija Juurikkalan maalauksia. Käsityömyymälässä on myynnissä eri tekijöiden töitä keramiikasta kortteihin. Luovassa puussa järjestetään paljon erilaisia kulttuuritapahtumia ja kursseja.

-        Minä opetan kuvataidekursseilla erilaisia maalaustekniikoita vesiväreillä ja akryyleilla. Voi myös kokeilla erilaisia savilajeja ja koristelutekniikoita keramiikalla. Puunveisto- ja keramiikkapajani on tässä pihapiirissä.

Muitakin kiinnostavia konsertteja, tapahtumia ja kursseja on kesällä.  On afrikkalaista tanssia ja lastenteatteria. Minun tauluni –maalauskurssilla 13.6. unohdetaan viralliset tekniikat ja maalataan intuitiivisesti uutta kokeillen. Varpaisjärveläinen Marjut Kauppinen alias Romurinsessa järjestää kierrätystyöpajat tiistaisin 11.7. ja 18.7.  Lauantaina 5.8. on paperinvalmistuskurssi.

Joka keskiviikko on joogatunti  pihalla tai huonon ilman sattuessa Taideaitassa.

-        Taideaitta on perustettu äitini muistolle. Annoin sille nimeksi rakkauden temppeli, ja siellä on pysyvä äidin intarsiareliefi- eli puuveistonäyttely. Tilassa voidaan järjestää myös kokouksia ja juhlia.

Siellä on yksi upeimpia vessoja, joita olen koskaan nähnyt. Hannah on tehnyt sinne uskomattoman hienon mosaiikkiseinän.

 

Luovassa Puussa järjestetään myös TYKY- eli työhyvinvointipäiviä. Siihen teemaan sopii hyvin Mualiman pienin kylpylä eli ihanan hirsisaunan ja paljun palvelut. Saunassakin on keramiikkaa!

  

 

 

www.luovapuu.com

 

 

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla