Järvenpääläisellä Suvi-Maria Knuutisella, 54, on niin persoonallinen auto, ettei taatusti kenellään toisella ole samanlaisesta. Auto itsessään on tavallinen toukokuussa 2012 vanhana ostettu keltainen Volkswagen Beetle. Aikaisemmin hänellä on ollut vanha kuplavolkkari.

– Aluksi ompelin Beetleen kukkatrikoosta etupenkin selkänojiin suojat. Takapenkille virittelin limenvihreän Angry Birds -pyyhkeen.

Mutta sitten mopo vähän karkasi innokkaalla virkkaajalla käsistä viime keväänä.  

– Oli tarkoitus virkata penkkeihin kelta-vihreät suojukset. Mutta kuten usein projekteissani käy, niin nämäkin vähän levisivät. Alkuun virkkailin innolla keltaisia liinoja. Mutta Koivukylän kierrätyskeskuksessa silmiini osui erivärisiä liinoja aivan naurettavilla hinnoilla. Päätin, että voin käyttää muidenkin virkkamia liinoja. Muutenhan tuosta olisi tullut ikuisuusprojekti!

Liinoja on kerätty kierrätyskeskuksista, kirpputoreilta ja tuttavilta.

– Osan olen värjännyt, kuten äitini tekemän pöytäliinan, jonka laitoin takapenkille.

Niskatukiin Suvi-Maria on virkannut eri väriset suojat samalla mallilla. Kukkakoristeet on leikelty kirppisliinoista. Koko systeemi niskatukia lukuunottamatta on ommeltu käsin irtopäällisiin kiinni, joten ne saa tarpeen tullen myös pesuun.
Airbagien saumat on jätetty näkyviin, kuten kuvasta näkyy (harmaa tere), joten airbagit pääsevät laukeamaan tarvittaessa. Katsastusmies on hyväksynyt!

Auton ikkunalla olevilla linnuilla on oikea tehtäväkin.
– Ne on täytetty kristallikide-kissanhiekalla, joka pitää ikkunat huuruttomina!

Virkkaaminen vie mennessään

Suvi-Maria on ammatiltaan parturi-kampaaja, mutta käsityöt ovat olleet rakkaana harrastuksena aina.

– Olin aikoinaan ammattikoulussa vuoden vaatetusteknisellä linjalla. Olen harrastanut tanssia, ja kiersimme silloin tanssiryhmän kanssa ympäri Suomea esiintymässä. Teimme itse puvut. Olen sittemmin ommellut jonkin verran kilpatanssipukuja.

Neulominen on pitkään ollut ykkösvärkkäystä, mutta penkinpäällystämisprojektissa virkkaus vei voiton.

– Kuljen junalla Pasilaan töihin ja työmatkat kuluvat aina virkaten. Telkkaria en katso ollenkaan ilman käsityötä.

Suvi-Maria laittoi persoonallisen autonsa kuvia Facebookin vilkasta virkkausta -ryhmään. Se keräsi lyhyessä ajassa 1200 tykkästä ja 93 kommenttia. Se on todella paljon!  

Tässä muutamia kommentteja:

  • En ole kauniimpaa auton sisustusta nähnyt. Rakastuin.  
  • Ihan huippu! Suostuiskohan tuo isäntä myös meidänkin autoon tuommoista sisusta. Vitsi ku ois vielä vanha kupla, niin ois ihan bueno!
  • Uskomattoman hieno! Kertakaikkisen ihana! Kateeks käy, mutta toisaalta en raskis istua tuohon
  • Hienoja. Mä kans meinaan ens talveksi tehä lämmitys jutun isoäidinneliöistä tai ketjusilmukoista auton ratin ympärille
  • Wau! Seuraavaksi siirryt sitten ulkopintoihin..? 
  • Ihku ihanat, eihän noille raski istua.

Kommentit (5)

Iippo
6/5 | 

Hieno, mutta; Tuo kristallikide möykky (angryporsas) kun paiskautuu kolaritilanteessa takaraivoon ei tartte enää huurteista välittää. Typerä paikka millekään vähänkään painavalle tai terävälle tavaralle. Opetelkaa edes vähän fysiikkaa oman turvallisuutenne vuoksi! Paino kasvaa mielettömäksi päästessään paiskautumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla