Kaikki Viipurin matkailijat viedään yleensä kauppahalliin, jonka toisessa kerroksessa on pellavakauppa ja torillakin on usein pellavamyyjiä. Kauppahalli on toki näkemisen arvoinen, mutta myyntitapa on siellä rasittavan tyrkyttävä. Hinta on edullinen ja tinkimisen varaakin on, ja suomen kielellä pärjää.  

Katso myös tämä:
Poimi parhaat Viipuri-tärpit

Kouvolalainen Tuula Nissinen on kauppahallin pellavakaupassa ostoksilla.

– Käymme Viipurissa muutaman kerran vuodessa omalla autolla, hän kertoo.

 

Mikkeliläinen Ritva Nurmi osti torilta luudan, jolla hän aikoo sutia kotona hämähäkin seittejä pois.  Samalla hän hieroi myyjämummon hartiat.

– Puhun venäjää muutaman sanan, käytän niitä luovasti. Kun sanon tahallani päivällä hyvää yötä, on tunnelma heti hyvä.


Pellavakankaita etsivä löytää rauhallisemman Ljon-pellavakaupan  Moskovskij prospektin (entinen Brahenkatu) meren puoleisessa päässä. Sisään mennään talon nurkasta, ja kahden eteistilan jälkeen on pienet portaat ja ovi, josta aukeaa tilat avaraan kauppaan.

Kauppa on todella iso, siellä on kolme huoneellista kankaita, yksi liinavaatteita ja pari  valmisvaatteita. Ihania pellavakankaita on kaikissa sateenkaaren väreissä. Myyjät osaavat auttavasti suomea ja tärkein selviää helposti: valkovenäläinen pellavakangas maksaa kuusi euroa metriltä. Ostin heti kymmenen metriä ja tein niistä kotona pussilakanat. Kuviot on tehty poistamalla väriä kloritella.

Aitoa venäläistä käsityötä

Kivenheiton päässä kauppahallilta, osoitteessa ulitsa Progonnaja 1 on viehättävä pieni matkamuistomyymälä, josta voi ostaa paikallisia ja perinteisiä käsitöitä, koruja, neuleita ja tauluja. Siellä on myös antiikkitavaraa, keramiikkaa, taidetta, taidokkaasti neulottuja sukkia sekä ihania 1800-luvun alushameita.

Vanhassa kaupungissa on muitakin kiinnostavia kauppoja. Keskiaikaiseen tyyliin sisustetussa herkkukauppa Wiborgissa ulitsa Krepostnajalla myydään paikallisia herkkuja, kuten Viipurin rinkeleitä, juustoja, hunajaa ja makkaroita. Matkamuistoksi voi hankkia keskiajan tyyliin tehtyjä saviastioita.

Samalla kadulla on Riga Soap Manufacture -saippuakauppa, jossa myydään  perinteisten reseptien mukaan valmistettuja käsintehtyjä saippuoita. On tuoksusaippuoita, voiteita, sauna- ja kylpytuotteita, samppoita ja suihkusaippuoita. Kaupan tuoksu on huumaava!

Hyppää bussiin

Juznaja raion eli Talikkala on noin 4 km päässä keskustasta. Sinne pääsee bussilla kauppahallin vierestä. Juznaja raionissa on iso tuoretori ja löytyypä sieltä kiinnostava käsityökauppakin osoitteessa Gagarina 29A.

Kauppa on uudessa punaisessa kerrostalossa ja nytkin sisään mennään kulmauksesta. Myynnissä on monenlaista tilpehööriä suurennuslasista kankaisiin. Niistä on vain näytepalat ja myyjä käy leikkaamassa takahuoneessa.

Samassa isossa talossa on myös kiinnostava astialiike, josta voi viedä vaikka mökille kauniita emalikattiloita ja -vateja. Taksi Gagarinan edestä keskustaan maksaa 100 ruplaa eli pari euroa.

Jos haluaa tarkkaa ja ajantasaista tietoa Viipurin kaupoista, kannatta liittyä facebookissa ryhmään nimeltä ”Viipurin kauppojen osoitteita.” Sieltä löytyy vastaus joka kysymykseen, etsitpä sitten lankaa, nestekaasua tai autonosia.

Osoitteita:

  • Ljon-pellavakauppa, Moskovskij prospekt 1. Pellavakankaita kaikissa väreissä sekä valmiita pellavavaatteita, pöytäliinoja, laudeliinoja, jne
  • Käsityökauppa osoitteessa Gagarina 29A, Juznaja raion eli uusi Talikkala
  • Käsityökauppa ulitsa Progonnaja 1
  • Herkkukauppa Wiborg, ulitsa Krepostnaja 3
  • Riga Soap Manufacture -saippuakauppa, ulitsa Krepostnaja 8A, www.rigasoap.com
  • Käsityökauppa ulitsa Gagarina 29A, Juznaja raion

 

 

 

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla