Käsityö- ja askartelutarvikkeiden toimittaminen toiselle on melkein yhtä kivaa kuin että tekisin niistä itse jotain. Näin kesällä Facebookin materiaalitori-ryhmässä ilmoituksen, että eräällä teollisuusalueella oli menossa mallinukkeja roskiin. Jäljellä oli enää kaksi miehenpuolikasta ja lähetin miesystäväni hakemaan ne minulle. Suunnittelin päällystäväni nämä 150 cm korkuiset poikaset betonilla ja jollain jännittävällä koristeella. Ne pääsisivät kesämökin pihapiiriin metsään muuten vaan, tai vaikkapa kukkapurkin alustaksi.

Mutta sitten tapasin erään ET-haastattelun yhteydessä varpaisjärveläisen Marjut Kauppisen, joka tekee pihalleen niin mosaiikkimiehiä kuin muovileluilla kuorrutettuja torsoja tai käsiä. Hän kutsuu itseään Romurinsessaksi, ja laittaa Facebookin hauskoja kuvia töistään Romurinsessan tekeleitä -sivulle. 

Minusta alkoi tuntua, että miehenpuolikkaani pääsisivät parempaan kotiin Varpaisjärvellä muiden torsojen ja mallinukkien pariin. Ongelmaksi tuli logistiikka. Lähettäminen olisi maksanut kohtuuttoman paljon, noin 35 euroa per mies. Eikä minun kauhean helppoa olisi niitä ollut postiinkaan viedä julkisilla kulkuvälineillä Helsingissä. Olisiko pojille pitänyt ostaa bussilippu?

Mutta kaikki järjestyy lopulta. Marjutin sukulaisia oli käymässä Vantaalla ja he hakivat maallemuuttajat Helsingin Malmilta.

Oli valtavan hauskaa kuulla Marjutilta lisätietoja, mitä pojille kuuluu. Hän lähetti minulle myös tekovaihtekuvia. Tuntui ihan kuin olisin päässyt osaksi luomisprosessia!

Pojat saapuivat lumiseen Savoon

Marjut suunnitteli heti, että toiselle puolipojalle voisi tehdä mosaiikista polvisukat ja alapuoli maalataan. Toiseen liimataan silkkikukkia ja maalataan kukan kuvia. Sain kuvia välivaiheista ja lopulta pojista tuli näin upeat! Pääsivät kyllä parempaan kotiin. Itse en olisi saanut vielä mitään aikaiseksi.

 

Marjutilla on toistakymmentä torsoa, puolitorsoa ja mallinukkea.

- Teen näistä ryhmän takapihalle metsän katveeseen. Ja ne ovat kaikki taatusti erilaisia, eikä ihan joka pihalta löydy. Mallinukkeja on hiukan hankala löytää, osittain ehkä etsimisen viehätyskin kiehtoo. Ja on huippua päästä koristelemaan niitä.

Ainakin nämä tulevat Marjutin pihanäyttelyyn:

Jos jotakuta innostaa käydä katsomassa Marjutin "poikia" Varpaisjärvellä niin hän järjestää kesällä pihapiirissään tauidetyöpajoja.

 

Marjutilla on pihallaan mummojen metsä -niminen teos.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reijan räsymaton raidat on kudottu innostuksesta, kekseliäistä käsitöistä, kirpparilöydöistä, tilpehööripussukoista ja käsillä tekemisen hurmasta.

Reija Ypyä, 56-vuotias ET-lehden toimittaja sukeltaa blogissaan käsityön ja luovuuden värikkääseen maailmaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla