Ai että, monenlaista mekonvaihtajaa on tullut vuosien mittaan nähtyä, mutta Osku Heiskasen ja Jarkko Valteen ShoWhat on kyllä vertaansa vailla. Maailmanluokan drag show juhlistaa Aleksanterin teatterissa parhaillaan 18-vuotistaivaltaan, ja estradilla bileisiin osallistuu kuutisenkymmentä todellista leidiä.

Heiskanen ja Valtee ovat pian viisikymppisiä drag-kuningattaria, jotka ovat pukeutuneet korsettiin, sukkahousuihin ja korkokenkiin todellakin jo lähes parinkymmenen vuoden ajan. Määrätietoinen työ on kantanut hedelmää, ja tie on vienyt suuriin saleihin ja teatterilavoille. Tuoreessa show’ssa on jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja paljon sinivalkoista.

Katsomoon kannattaa tulla taas ajoissa. Ennen show’ta Osku Heiskasen kaikkinäkevä katse kiertää yleisössä ja poimii armotta niin töppäykset kuin tyylitaiturit. Hui olkoon, miten miehellä voi olla kaunis hymy ja terävä kieli.

Uudet ja ajankohtaiset nimet, Sia, Alma ja Saara Aalto, ovat kekseliäästi mukana show'ssa, mutta pankin räjäyttävät tietysti iki-ihanat vanhat rouvat, kuten Madonna ja Celine Dion.

Show sisältää aiemmista esityksistä tuttuja klassikkoja. Kukapa ei haluaisi nähdä Katri Helenan ja Erinin Vanhaa naista hunningolla? Yhtä lailla Heiskasen Dolly Parton ja Valteen Whitney Houston ansaitsevat molemmat päästä tulkitsemaan I Will Always Love You. Tina Turner ja Britney Spears ovat tyrmäävän upeasti tehtyjä hahmoja, joita kelpaa kierrättää.

Jarkko Valteen yliampuva mimiikka on jo tavaramerkki. Hahmo voi lähteä liikkeelle huikealla parodialla ja vaihtua salamana surullisen hahmon ritariksi, tai drag show'ssa kai ritarin neidoksi, joka saa nieleskelemään kyyneliä. Vuodet ovat hioneet Valteesta enemmän Paula Koivuniemen kuin Paula Koivuniemestä itsestään. Osku Heiskanen taas voisi paikata Jenni Vartiaista koska vain.

Show’n perinteisessä "kuvaelmassa" etsitään kumppania sinkkuna pysytelleelle Suomi-neidolle. Tänä vuonna osuus ei ole sentään vaivaannuttava, mutta ehdottomasti illan kömpelöintä antia. Pomo piilossa ja maajussille morsian, hohhoijaa.

Mitä säihkysääret vielä keksivät?

Kun ShoWhat-kuningattarien jalka yhä nousee, jäähyväiskiertueella olisi aikanaan upea nähdä kaikki klassikot ja diivojen diivat.

Ai että, tyylikkäinä yökerhon lavalle purjehtisivat vielä kerran Adele, Tina Turner, Whitney Houston, Cher, Gloria Gaynor, Madonna, Abba, Barbra Streisand, Donna Summer, Judy Garland, Diana Ross, The Weather Girls, Dana International, Shirley Bassey, Kylie Minogue, Eartha Kitt, Grace Jones, Lulu, Marlene Dietrich, Janet Jackson, Liza Minelli, En Vogue, Dolly Parton, Britney Spears, Marilyn Monroe... Mistä näitä oikein tulee?

Koska listalle pääsi puolihuolimattomasti vasta parikymmentä kansainvälistä drag-ikonia, estradille nousisivat tietysti myös upeimmat Suomi-neitomme, kuten Paula Koivuniemi, Katri Helena, Marion, Tamara Lund, Kaija Koo, Pirkko Mannola, Laura Voutilainen, Maarit, Lea Laven, Vieno Kekkonen, Anneli Saaristo, Vicky Rosti, Laila Kinnunen, Anna Eriksson, Meiju Suvas, Marjatta Leppänen, Eini, Taikapeili, Arja Saijonmaa, Seija Simola...

Ai että, saa nähdä, mitä ShoWhatin säihkysääret vielä keksivät. Ei muuta kuin lisää glamouria lavalle, enemmän paljetein koristeltuja iltapukuja ja isompia höyhenpuuhkia. Onnea ja menestystä täysi-ikäiselle!

ShoWhat esiintyy marraskuussa Helsingissä ja joulukuussa Tampereella, Seinäjoella, Imatralla sekä Turussa. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla