Kirjoitukset avainsanalla VTKL

Poliisi ja Kuluttajaliitto varoittavat jatkuvasti lipeväkielisistä ovelta ovelle -kauppiaista. Tästä huolimatta viranomaiset saavat viikoittain useita ilmoituksia vanhuksille väkisin myydyistä tavaroista tai palveluista.

Tarpeettomista, huonosti tehdyistä ja törkeän hintaisista remonteista kuulee sydäntä särkeviä tarinoita. Kyse on vanhojen ihmisten hyväksikäytöstä.

Etenkin katto- ja ikkunaremontteja tyrkytetään roimaan ylihintaan. Myös kalliit putkiremontit ja lämmitysjärjestelmät saattavat osoittautua jälkeenpäin täysin turhiksi.

Kun taitava huijari saa jalkansa ovenrakoon, vanhus voi menettää helposti kymmeniätuhansia euroja. Häikäilemättömät remonttireiskat ovat sitkeitä suostuttelijoita siihen asti, kunnes saavat nimen sopimukseen.

Soita ensin korjausneuvojalle.

Mitään papereita ei kannata allekirjoittaa kiireellä. Remonttiasioita ei tarvitse silti jäädä miettimään yksin, koska Vanhustyön keskusliitolla on 15 ammattitaitoista korjausneuvojaa ympäri maata.

Korjausneuvojat avustavat iäkkäitä ihmisiä muutostöiden kartoittamisessa, suunnittelussa ja avustusten hakemisessa. Palvelu on täysin ilmaista.

Yleisimpiä vanhusten asuntoihin tarvittavia korjauksia ovat pesutilojen muutokset sekä erilaiset esteettömyyttä parantavat muutostyöt. Myös rakenteiden ja järjestelmien huono kunto voi aiheuttaa peruskorjaustarvetta.

  1. Lähimpään VTKL:n korjausneuvojaan voi ottaa yhteyttä puhelimitse. Puhelimessa käydään läpi perustiedot ja muutostarpeet. Jos muutostöitä tarvitaan, korjausneuvoja sopii tapaamisen.
  2. Korjausneuvoja tulee kartoittamaan tilanteen paikan päälle. Hän tekee mittaukset, selvittää muutostöiden vaihtoehdot ja antaa tietoa avustuksista.
  3. Korjausneuvoja tekee hankkeen luonnospiirustukset, kustannusarvion ja laittaa avustushakemukset eteenpäin. Tarvittaessa hän auttaa myös urakoitsijan etsimisessä.

Korjausneuvonta on maksutonta, mutta remonttikulut asiakas maksaa itse. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) korvaa vanhusten asuntojen korjauskustannuksista enintään puolet ja erityisistä syistä jopa 70 prosenttia. Mitään hakuaikaa ei ole, vaan avustuksia myönnetään määrärahojen puitteissa jatkuvasti.

Lisätietoja saa VTKL:n korjausneuvojilta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram