Kirjoitukset avainsanalla fyysinen aktiivisuus

Joulun mässäilystä selvittyään itse kukin meistä lupaa taas parantaa tapansa. Nyt alkaa uusi elämä.

Yli 75-vuotiaat antavat kai harvemmin enää uudenvuodenlupauksia aktiivisesta elämästä, vaikka väitöstutkimuksen mukaan kannattaisi. Fyysinen aktiivisuus on keskeinen tekijä, joka tukee iäkkäitä ihmisiä elämään terveempänä pidempään. Liikkuminen on tärkeää myös sydänsairauksien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa. 

Ikäihmisten aktiivisuus ei tarkoita vain urheilua ja kuntosaliharjoittelua, vaan esimerkiksi porraskävelyä ja pitkään paikallaan istumisen välttämistä. Pienikin päivittäisen liikunnan lisääminen voi parantaa toimintakykyä ja auttaa pärjäämään paremmin.

Vanhuksia tulee kannustaa fyysisesti aktiiviseen elämään. Aktiivisuus on vanhan ihmisen ja ympäristön vuorovaikutusta, laadukasta elämää ja itsenäistä, onnellista vanhenemista. Jokainen edes vähän liikkuva vanhus hyötyy liikkeellä olostaan ja elää pitempään. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram