Kirjoitukset avainsanalla hoivakoti

Vanhustenhoitoon kaivataan jo kipeästi muutoksen tuulia. Yhä useampi meistä elää yli 80-vuotiaaksi, ja vuonna 2050 viidennes maailman väestöstä on yli 60-vuotiaita.

Helsingin Sanomat aloitti tänään juttusarjan väestön ikääntymisen aiheuttamista muutoksista. Harmaantuva maailma -sarjan ensimmäinen juttu esittelee sveitsiläisen Martin Woodtlin Thaimaahan perustaman muistisairaiden hoitokodin.

Kolmentoista sveitsiläisen vanhuksen asunnot ovat ympäri Fahamin pikkukylää. Vanhukset pääsevät temppeleihin ja torille sekä syömään paikallisiin ravintoloihin. Jokaisella on omahoitaja vierellä koko vuorokauden, ja rauhoittavia lääkkeitä vältetään.

Vanhoja ihmisiä kunnioitetaan paikallisessa kulttuurissa, mutta vanhuksilla ei ole yhteistä kieltä hoitajien kanssa, sillä thaimaalaishoitajat eivät puhu saksaa. Kommunikointi hoidetaan kosketuksella, ilmeillä ja eleillä. 

Kuukauden täysihoito Thaimaassa maksaa noin 3 300 euroa, mikä on arviolta kolmannes sveitsiläisen hoivan hinnasta.

Miltä kuulostaa? 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram