Olen ollut Berliinissä parikymmentä kertaa. Pidän kaupungin ilmapiiristä, jossa otetaan hanakasti kantaa ja jokainen saa taaplata tyylillään. – Leben und leben lassen, sanoisi berliiniläinen juttukaveri. Matkakohteena Berliini sopii kaikenikäisille, sillä pienellä vaivannäöllä itse kukin löytää täältä omat kulmansa ja ainutkertaiset elämyksensä. Tervetuloa mukaan!

Jopa 750 000 ihmistä osallistui Berliinin pride-kulkueeseen vajaan vuorokauden kuluttua Münchenin joukkoampumisesta. Muutama päivä aiemmin turvapaikanhakija oli hyökännyt turistien kimppuun Etelä-Saksassa. Ranskan Nizzan joukkomurhasta on kulunut vain viikko. Sitä ennen Pariisi, Bryssel, Orlando, Istanbul...

Kaikesta huolimatta berliiniläiset päättivät lähteä tänäkin vuonna marssimaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien puolesta. Sateenkaariliput täyttivät kaupungin, mutta moni oli lisännyt lippuun surunauhan muistuttamaan viime aikojen terrori- ja väkivallanteoista.

"We are unstoppable"

John Lennonin Imagine soi tunnussävelmänä, kun Berliinin homoyhteisö ilmaisi osanottonsa Orlandon homoklubille kesäkuussa tehdyn iskun vuoksi. Seksuaalivähemmistöihin kohdistuneessa viharikoksessa kuoli 49 ihmistä, mutta pride-kulkueessa vihaan ei vastattu vihalla. 

"Imagine all the people, living life in peace"

Pride-kulkue ja -juhla järjestetään Berliinissä vuosittain Christopher Street Day -nimellä. Tapahtuma ottaa vahvasti kantaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien ja tasavertaisuuden puolesta. Mukana ovat puolueet, järjestöt, liike-elämä, viranomaiset ja mitä erilaisimmat epäviralliset porukat. Tänä vuonna kulkueessa näkyi paljon sateenkaarisenioreja kertomassa nuoremmilleen, että homoelämää on − uskokaa tai älkää − jopa yli viisikymppisenä. 

Asiapitoisuus saa luvan väistyä CSD-päivän edetessä. Olut ja kuohuviini virtaavat, musiikki pauhaa. Yön kuumuudessa kaikki on mahdollista. Prost!

"I will survive"

KUVAT: ARI LIIMATAINEN
KUVAT: ARI LIIMATAINEN

Huomasithan, että ylimpänä oleva valokuva on kuvakaruselli, jota voi selata kuvan vasemmassa ja oikeassa laidassa olevilla nuolinäppäimillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla