Juhannuksena mässäillään taas päiväkaupalla. Koko kesä tuntuu huipentuvan vertaansa vailla oleviin bakkanaaleihin, joista ei puutu rasvaista ruokaa eikä alkoholipitoista juomaa.Silmään pisti aamulla marketin mainos, jossa lihamestari tyrkyttää grilliin japanilaista härän ulkofileetä 300 euron kilohintaan. Seepraa, sammakkoa, kengurua ja krokotiiliäkin näyttää tiskissä olevan tarjolla.

Juhannusiltana hoivakodin ruokakärrystä jaetaan sen sijaan kesäkeittoa. Osastolla on taas minimimiehitys, eikä henkilökunta ehdi siinä kiireessä huolehtia, että vanhukset saisivat lipitettyä sopan lautaselta.

Kotihoidossa kukaan ei ole huolehtimassa ruoka-ajoista muulloinkaan, oli arki tai pyhä.

Niinpä yhdeksän kymmenestä vanhuksesta on aliravittuja tai heillä on vakava aliravitsemuksen riski. Vain syöty ruoka voi antaa ihmiselle ravintoa elintoimintojen ylläpitämiseksi.

Samaan aikaan kun joka niemeen, notkoon ja saarelmaan viritellään juhannustulia – koska grillaus on meille sydämenasia – hoidossa olevat vanhuksemme tuijottelevat nälkiintyneinä ikkunasta ja odottavat paastonajan loppua.

Kovasydäminen kohtalo.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla