Kirjoitukset avainsanalla Elina Sauri

Vieno Kekkonen – Omat ja yhteiset laulut. | Musiikkiteatteri Kapsäkki 22.4.2017. Esiintyjät: Vieno Kekkonen, Elina Sauri, Mika Siekkinen, Jari ”Kepa” Kettunen, Hannu Rantanen.

Vieno Kekkonen, 82, on kerta kaikkiaan ihastuttava artisti. On jo sinänsä hurmaavaa kuunnella livenä taiteilijaa, joka debytoi levylaulajana vuonna 1955. Mutta miten kaunis ääni hänellä on edelleen. Mikä karisma ja lavasäteily!

Kekkosen ura iskelmälaulajana hakee Suomessa vertaistaan. Hänen menestyskappaleitaan ovat olleet muun muassa Tie, Sateenkaaren tuolla puolen, Preerian keltainen ruusu, Sävel rakkauden, Ei koskaan sunnuntaisin ja Kesän vihreät lehvät.

Aikoinaan Vieno Kekkonen keikkaili ahkerasti Jaakko Salon ja Erkki Valasteen orkestereiden solistina ja esiintyi elokuvissa sekä televisio-ohjelmissa, kuten Hilman päivät ja Suuri sävelparaati. Kekkosen tulkitsemat joulu- ja lastenlaulut ovat klassikkoja, jotka suomalaiset tunnistavat yhä radiosta.

Laulajan ura päättyy.

Nyt Vieno Kekkonen on päättänyt lopettaa esiintymiset. Myös siksi oli niin ihmeellistä kuulla hänen laulavan vielä Musiikkiteatteri Kapsäkin lavalla Helsingissä. Millaista syvyyttä aika onkaan tuonut vanhoihin lauluihin.

Musikaalisävelmät My Fair Ladysta Chessiin viihdyttivät matineayleisöä. Euroviisurallatus Vanha svengi (La det swinge) ja kletzmer-potpuri taas antoivat vauhtia. Olisin voinut kuunnella pitempään ja tanssia vaikka koko yön.

Musiikilla ja myönteisellä muistelulla on valtava voimauttava vaikutus. On vaikea yrittää edes kuvitella, miten monet tärkeät hetket elämän varrelta muistuivat yleisön − ja artistin − mieleen Vieno Kekkosen laulaessa. Herkässä olivat niin hymy kuin kyyneleet.

Kun konsertin tuottama mielihyvä purkautui kukitukseen ja suosionosoituksiin, Vieno Kekkonen heltyi jättämään takaportin. Elämä on opettanut, että koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

Ihastus oli melkein käsin kosketeltavaa.

▶︎ Vieno Kekkonen − Geron | Spotify-soittolista

 

Kommentit (2)

PKolli
1/2 | 

Kiitos mukavasta jutusta, Vieno Kekkonen on tosiaan Lady. Olen kuullut Lahdessa Sibeliustalossa näitä kolme ikilaulajaa, Pirkko Mannola, Marjatta Leppänen ja Vieno Kekkonen.  Nämä naiset ovat saaneet rautaisen ammattitaidon, ensin varmaan hyvät Luojan lahjat ja sitten hyvä koulutus. Eipä taida monesta tämän hetken nuoresta laulajasta olla enää 80 vuoden ikäisenä laulajaksi.

Ari Liimatainen
Liittynyt4.11.2015
2/2 | 

Kiitos vain kiitoksista! Minäkin kuuntelin näitä leidejä Espoon Sellosalissa. Väliajalla oli mukavaa jutella myös heidän ikätovereidensa kanssa. Monella oli hauskoja muistoja tanssilavoilta. Ehdotin muuten silloin, että Suomen pitäisi lähettää Euroviisuihin tällaiset Mannolan, Leppäsen ja Kekkosen kaltaiset taitajat eikä mitään uuden musiikin kykyjä. Ja edelleen olen samaa mieltä.

Kyky ajatella tänään toisin kuin eilen erottaa viisaat jääräpäistä. John Steinbeck

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram