Kirjoitukset avainsanalla kotiväkivalta.fi

Helsingin kaupunki on kampanjoinut ansiokkaasti muun muassa vanhuksiin ja vammaisiin kohdistuvaa sekä kulttuuritaustaista lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Tänä vuonna kaupunki nosti esiin pieniin lapsiin kohdistuvan välinpitämättömyyden. Yhteistyökumppaneina toimivat Helsingin poliisilaitos ja lastensuojelujärjestöt.

Välinpitämättömyys on tämän päivän väkivaltaa -videossa taivaalta syöksyvä korppi vie lapsen sillä aikaa, kun äiti keskittyy näpläämään kännykkäänsä. Viesti on selvä: Älä käännä lapsille selkääsi. Välitä.

No, olisi kuvitellut, että lapsiperheet huutavat hurraata, mutta ehei. Ensin äideille tuli hirmu paha mieli. Sitten alkoi some-raivo.

Nettikeskusteluissa ja sosiaalisen median päivityksissä kampanja on ehditty tuomita äitejä syyllistäväksi. Videota on moitittu siitä, ettei isä ole mukana. Maailmassa tapahtuu kuulemma pahempiakin asioita kuin sosiaalisen median aiheuttama välinpitämättömyys lapsista.

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Mikään ei ole pelottavampi kuin tsunamin lailla vyöryvä perheenäitien silmitön some-armeija. Ja nyt siellä huudetaan naama punaisena oikeutta näpelöidä kännykkää sen sijaan, että mieltä osoitettaisiin lasten puolesta: Pieniä lapsia kohtaan ei saa olla välinpitämätön. Pienistä ja heikoimmista on pidettävä aina huolta.

Pari vuotta sitten Helsingin kaupunki, poliisi ja Turvallisen vanhuuden puolesta − Suvanto ry kampanjoivat aiheellisesti vanhuksiin kohdistuvaa kaltoinkohtelua ja väkivaltaa vastaan. Vanhusten lähisuhdeväkivalta on vaiettu ja häpeälliseksi koettu aihe.

Joka neljännellä vanhuksella on oikeasti syy pelätä lähimmäistään. Aikamiespojat eivät kuitenkaan alkaneet raivota somessa, vaikka videolla lähisuhdeväkivalta henkilöityy nimenomaan heihin.

Aikamiespojat menivät toivottavasti itseensä.

Kuva ja videot: kotiväkivalta.fi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram