Kirjoitukset avainsanalla #IGA2017

Kuvat ja video: Ari Liimatainen
Kuvat ja video: Ari Liimatainen

Berliinin kansainvälinen puutarhanäyttely IGA 2017 avasi porttinsa pääsiäisenä. Näyttely levittäytyy Marzhanin kaupunginosassa yli 100 hehtaarin alueelle, ja ensimmäistä kertaa Berliinissä kukkaloistoa voi ihailla myös köysiradan vaunuista.

▶︎ IGA 2017 − Ein Film von Ari Liimatainen

Berliinin puutarhanäyttely on vaikuttava kokonaisuus, jonka värit ja tuoksut muuttuvat vuodenajan mukaan. Huhtikuisella käynnillä myös säätila vaihtelee. Raekuuron ja ukkosen jyrähdyksen jälkeen aurinko lämmittää taas suloisesti ja saa kasvit hehkumaan täydessä väriloistossaan. Kevät!

Sisällä IGA 2017 -näyttelytiloissa floristit panevat parastaan. Trooppisessa kasvihuoneessa hehkuu Balin kasvillisuus, eikä eksotiikkaa puutu muiltakaan kansainvälisiltä osastoilta. Kun kaikkea kaunista on loputtomiin, pysähtyy jo mielellään hengähtämään yksityiskohtien äärelle. Miten uskomaton voi olla pienimmistä pienin kukkanen, kun sitä vain kumartuu tutkiskelemaan.

Puutarhaosaamista, kukkaistutuksia ja maisemasuunnittelua esitellään näyttelyalueella monipuolisesti. Mielikuvituksellisia ideoita ja käytännöllisiä vinkkejä löytää niin harrastaja kuin ammattilainen. Toivottavasti Berliinissä pistäytyy myös seurakuntien hautamääräyksistä vastaavia viskaaleja. Voisiko meilläkin hauta ja hautakivi kuvastaa ihmistä? 

Berliinin puutarhanäyttely osoittautuu unohtumattomaksi kokemukseksi. Kun ilta viilenee ja on palattava suurkaupungin sykkeeseen, mielen täyttää vielä pitkään jonkinlainen valloittava lapsenmielisyys ja vilpitön kiitollisuus kaikesta kauniista ympärillä. On taas uusi kevät!

IGA 2017 -puutarhanäyttely on auki klo 9−20 joka päivä 15.10.2017 asti. Päivälippu maksaa 20 euroa. U5-metrolla pääsee melkein portille. Asema on Kienberg − Gärten der Welt. Näyttely on valtaosaltaan esteetön, ja pääsisäänkäynnin luota voi jopa lainata rollaattorin, pyörätuolin tai sähkökäyttöisen potkulaudan. Erilaisia tapahtumia ja konsertteja järjestetään alueella päivittäin. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat