Kirjoitukset avainsanalla Riku Niemi Orchestra

Riku Niemi Orchestra kiertää uutterasti maata esittämässä viihde- ja rytmimusiikin klassikoita. Orkesterista lohkaistun tangotentetin solistina on tällä kertaa vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila.

Tunnustan, että puoli vuotta sitten minulla ei ollut aavistustakaan, kuka on Kyösti Mäkimattila. Vielä eilisaamuna en tiennyt, mikä on tentetti. Onneksi ilta on taas aamua viisaampi. Entisajan lauluissa todella on taikaa.

Savoy-teatterin lavalla svengasi kymmenhenkinen pumppu, jonka kekseliäät sovitukset ikivihreistä sävelistä herkistivät ja viihdyttivät. Tunnetta tihkuvat kappaleet saivat yleisön huokailemaan ääneen.

Vuosikymmenten takaiset muistot palautuivat mieleen, kun kevätillassa soivat Yö kerran unhoa annoit, Vihreät niityt, Lemmenloruja, Pieni kukkanen… Onni ja kaipuu olivat läsnä, taisivat silmäkulmatkin kostua.

Nostalgian lisäksi ilta tarjosi iloisia yllätyksiä. Rakastunut Riku Niemi lauloi suomeksi sanoittamaansa Frank Sinatraa sydän vereslihalla. Taitavasti tulkittujen swingien ja tangojen lomassa Mäkimattila taas lausui omia runojaan.

Turun murteella kirjoitetuissa ajatelmissaan Kyösti Mäkimattila tarkastelee elämää ja parisuhdetta miesnäkökulmasta. Tekstit hauskuttivat yleisöä niin, että Heli Laaksonen saa pitää varansa. Huumorimies Mäkimattilasta kuoriutui myös juonnoissa:

Väliajalla kuulin kahden rouvan keskustelunpätkän.

− Oletko koskaan maistanut viiriäisen munia? 
− En usko... En taida tuntea koko miestä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Instagram