Tunnustan, etten ole järin ihastunut kaikkiin terveydenhuollon digihömpötyksiin. Sipilän hallituksen kärkihankkeissa maalaillaan ruusuisia tulevaisuudenkuvia sähköisistä palveluista ja virtuaalivastaanotoista. Uskokoon ken tahtoo.

Nyt joudun kumminkin ottamaan sanojani takaisin. Netissä surffatessani ajauduin Terveyskylä-nimiseen verkkosivustoon, josta etsimäni tieto kivunhallinnasta löytyi saman tien. Eikä siinä kaikki. Jäin lukemaan ja katsoin videoita monesta muustakin aiheesta.

Terveyskylä on sairaanhoidon huippuasiantuntijoiden kehittämä ja ylläpitämä uusi verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa, tukea ja hoitoa maksutta.

Terveyskylän taloissa on tällä hetkellä materiaalia 16 eri teemasta. Virtuaalikylään on jo rakennettu Aivotalo, Allergia- ja astmatalo, Harvinaissairauksien talo, Helsingin Biopankki, Kivunhallintatalo, Kuntoutumistalo, Leikkaukseen tulijan talo, Mielenterveystalo, Naistalo, Niveltalo, Painonhallintatalo, Reumatalo, Sydänsairauksien talo, Syöpätalo, Verisuonitalo ja Vertaistalo.

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä pitkäaikaisen sairauden kanssa elämiseen. Selväsanainen palvelu tukee hoitoa ja täydentää lääkärissäkäyntejä monipuolisesti.

Mikä on aorttaläppä? Kardiologin kertoma puujalkavitsi.

Käytännöllinen ja tutkittu tieto auttaa sairastamisen eri vaiheissa. Pelkkä tieto ei kuitenkaan riitä, vaan potilas tarvitsee konkreettista tukea, arjen sujumisen vinkkejä ja ammattilaisen neuvoja.

Jos tukea ja neuvoja ei ole saatavana kasvokkain, Terveyskylä vaikuttaa tutustumiskäyntini perusteella oikein hyvältä lisäpalvelulta.

Terveyskylä näyttää juuri laajenneen uusilla palveluilla leikkauspotilaille. Leikkaukseen tulijan talossa on kattava tietopaketti sairaalassa tehtävään toimenpiteeseen valmistautumiseksi ja leikkauksesta toipumiseksi. Sivustolla kerrotaan myös leikkauspäivän kulusta. Erilaisia leikkauksia esitellään perusteellisesti toistakymmentä.

Intouduin myös testaamaan tietojani. Ainakin sydänvisassa tuli samalla paljon informaatiota sydämen toiminnasta ja sydänsairauksista. Osa vastausvaihtoehdoista oli tehty mukavasti kieli poskessa.

▶︎ Terveyskylä.fi

Kommentit (6)

70-vuotias
7/6 | 

Kiitos Ari näistä hyvistä jutuistasi!

En ole kuullutkaan Terveyskylä asiasta, miksihän siitä ei ole näkyvämmin tiedotettu että sellainen on olemassa? Me seniori-ikäiset olemme useinkin lääkärinvastaanotolla suu supussa eikä kehdata kysyä ja kiirekin näyttää lääkärillä olevan.  Paljon menee ohi korvien mitä lääkäri sanoo ja ohjeistaa. Toivottavasti kylä laajenee ja vierailijat löytävät polun sinne.

Hyvämieli
Liittynyt24.8.2015
9/6 | 

Ethän jätä tätä palstaasi, se on hyvin tärkeä ja myös terapeuttinen! Kyllä sieltä Berliinistäkin tänne voit kirjoitella ja kertoa miten siellä....

Vierailija
11/6 | 

Sinulla on niin merkittäviä aiheita joten olet melkein "pakotettu" jatkamaan. Mielenkiinnolla odottelen Berliinin kuulumisia ja onhan se hienoa olla aitiopaikalla vertailemassa esim. kahden maan eroja meitä senioreja silmälläpitäen.
Terveisin Hyvämieli 70-v

Vierailija
12/6 | 

Terveyskylä-sivustolle on otettu tekstit Käypä hoito ja Terveyskirjasto sivustoilta. Terveyskylä rikkoo tekijänoikeuslakia jättämällä mainitsematta lähdeteokset. Terveyskylä on pelkkä nettisivusto, johon on tuhlattu yli 12 miljoonaa euroa verorahoja. Vastaavan nettisivuston oikea hinta olisi julkisissa hankinnoissa korkeintaan muutama kymmenen tuhatta euroa, ei miljoonia. Sillä rahalla olisi rakentanut jo oikean kylän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla