Kirjoitukset avainsanalla peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä

Moni muistaa kouluajoilta esimerkit, joissa pilkun paikka muuttaa virkkeen merkityksen. Armoa, ei Siperiaan! Armoa ei, Siperiaan!

Kunnianarvoisa äidinkielenopettaja joutui läksyttämään meitä kovakalloisia usein myös kehnoista sanavalinnoista, mutta edes pojankoltiaisten mielikuvitus ei riittänyt siihen, mihin virkamies kykenee pahimmillaan ja ihan vakavissaan.

Geronomille tarjottiin hiljattain töitä Pohjanmaalta, mikä on tietysti hyvä asia näinä kovina aikoina. Kiinnostuin paikasta lähinnä siksi, että työnantaja esitteli itsensä komiasti ”peruspalveluliikelaitoskuntayhtymäksi, jonka pääasiallisiin toimintoihin kuuluvat terveyden- ja sairaanhoitopalvelut mukaan lukien erikoissairaanhoidon palvelut sekä vanhustenhuollon ja ympäristöterveydenhuollon palvelut”.

Peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä!

Totta puhuakseni sanahirviö nauratti minua ja rupesin tarkistamaan ihan piruuttani, minkä sortin palveluja tämmöinen yhtymä tarjoaa vanhuksille. Olin varma, että kukaan ei voi sentään sanoa vakavissaan Tulkaahan, ikäihmiset, sieltä kotinurkista peruspalveluliikelaitoskuntayhtymämme päivätoimintaan!

Nyt arvaattekin jo, että kyllä voi.

Nettisivut toivottavat nimenomaan tervetulleeksi peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän ikääntyneiden sivustolle. Ja sitten esitetään hurskas toive: "Toivottavasti löydät etsimäsi tiedon näiltä sivuilta, joita pyrimme kehittämään mahdollisimman neuvoviksi ja kattaviksi."

Peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän palvelusväki ei tunnu itsekään uskovan, että tiedon löytäminen heidän nettisivuiltaan on mahdollista. Eivät vain raskineet kirjoittaa, että koettakaa pärjätä omillanne, vanhat ja raihnaiset.

Eikä siinä vielä kaikki. Päälle päätteeksi etusivulla on palsta ajankohtaisista ikääntyneiden palveluista. Lokakuun 2016 tuoreimpana uutisena loistavat ikääntyneiden sosiaalipalvelujen odotusajat helmikuulta 2014.

Toivon totisesti, että melkein kolme vuotta sitten jonotusnumeron ottaneet vanhukset eivät edelleen odota peruspalveluliikelaitoskuntayhtymänsä sosiaalipalveluja jossain kunnantalon porstuassa.

En uskaltanut lukea pitemmälle. Näillä eväillä sitä kehitetään kotihoitoa ja paimennetaan vanhuksia nettiin. Muutosagentit vakuuttavat pää punaisena, että digitalisaatio tulee ja helpottaa elämää.

Armoa ei!

▶︎ Lue myös: Pelastakaa vanhukset edes geronteknologialta

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ari Liimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Blogiarkisto

2018
Joulukuu
2017
2016

Kategoriat